На виконання листа заступника Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 28.09.2021 р. № 12.3-14/6142 щодо виконання листа Офісу Президента України по запобіганню та недопущенню харчових отруєнь серед дітей спеціалісти Монастириського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно з представниками управлінь освіти, культури, молоді та спорту Монастириської міської та Коропецької селищної рад провели раптові перевірки харчоблоків закладів освіти. Стан організації харчування перевірено у 9 закладах загальної середньої освіти та у 7 закладах дошкільної освіти.
Серед найбільш поширених порушень, виявлених під час перевірок, це недостатня кількість столового та кухонного обладнання на харчоблоках; супровідні документи на харчові продукти, що постачаються до закладу або відсутні, або заповнені не коректно, тобто не зазначено даних щодо походження, якості, дати виготовлення, умов і термінів зберігання продукції; окремі заклади не забезпечені проточною холодною та гарячою водою; не затверджено технологічних карток на страви, які готуються та інші.
Крім того, у 6 закладах освіти фахівці Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби дослідили змиви з обладнання харчоблоків, зразки готових страв на калорійність та якість термічної обробки, зразки питної води, а також провели лабораторно-інструментальні вимірювання параметрів мікроклімату та освітленості. Параметри мікроклімату за повітряно-тепловим режимом у 2 закладах освіти не відповідають гігієнічним вимогам.
За результатами перевірок фахівці Монастириського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області направили листи-пропозиції до органів місцевого самоврядування щодо усунення порушень, керівникам закладів освіти вручили приписи, а також склали 2 протоколи про адміністративні правопорушення за ст.42 КУпАП.
З 01 вересня 2021 року в українських школах запроваджено нове меню, яке дозволено Міністерством охорони здоров’я України. Впровадження нового меню потребує і збільшення вартості харчування та укладання нових договорів з постачальниками харчових продуктів.
На сьогоднішній день на шкільне меню по Клопотенку частково перейшли Гориглядівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та Задарівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.