Фахівці Головного Управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області виявили небезпечні дитячі іграшки
опубліковано 01 квітня 2021 року о 12:00

Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримано інформацію щодо реалізації на території України небезпечної продукції, а саме іграшки-конструктора «Неокуб», яка складається з однакових кулястих неодимових магнітів. 

Фахівці Держпродспоживслужби встановили ознаки невідповідності зазначеної іграшки вимогам окремих пунктів Технічного регламенту безпечності іграшок. 

На виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели дослідження стану споживчого ринку Запоріжжя щодо реалізації іграшки-конструктора «Неокуб». За їх результатами встановлено, що більшість магазинів вищезазначених дитячих іграшок не розповсюджують. 

Однак, у ході проведення позапланових заходів, у двох суб’єктів господарювання виявили іграшку-конструктор «Неокуб», в складі яких є деталі, зокрема магнітні елементи, невеликих розмірів, 216 різнокольорових куль, діаметром 5мм. Також, суб’єктом господарювання порушено вимоги Технічного регламенту безпечності іграшок. Зокрема, на товарі відсутня інформація про виробника, імпортера, дату виготовлення, позначення типу, номер партії, серійний номер чи модель, зареєстровану торговельну марку, комерційне найменування (знак для товарів і послуг) та інше. Окрім того, відсутнє попередження, інструкція та інформація щодо безпечності, згідно з вимогами закону про порядок застосування мов, та не нанесено знак відповідності технічним регламентам. 

За порушення вимог Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2018 № 151, до суб’єктів господарювання прийняті рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів. Після закінчення строку виконання рішень, про вжиття цих заходів, фахівці Держпродспоживслужби в Запорізькій області проведуть позапланові перевірки стану виконання рішень.

 В разі невиконання або неповного виконання рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, до суб’єкта господарювання застосовуються адміністративно-господарські санкції у вигляді штрафу від 34 тис. грн до 68 тис. грн.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux