Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснили близько 1300 перевірок з питань дотримання суб’єктами господарювання карантинних вимог
опубліковано 01 червня 2021 року о 12:32

За період з 24 по 31 травня 2021 року, у межах здійснення щоденного посиленого контролю за дотриманням обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області провели 1275 заходів нагляду (контролю). За результатами цієї роботи на 65 об’єктах виявили певні порушення, на усунення яких надали 51 припис керівникам та ініціювали складання 15 протоколів про порушення карантинних заходів.

Зокрема, перевірили такі об’єкти:

- 383 об'єкти торгівлі продовольчими товарами (надали 18 приписів, складено 12 протоколів);

- 203 об'єкти торгівлі непродовольчими товарами (порушення не виявили);

- 304 заклади громадського харчування (надали 1 припис, склали 1 протокол);

- 30 перукарень  і салонів краси (порушення не виявлено);

- 34 заклади дошкільної освіти (порушення не виявлено);

- 31 заклад загальної середньої освіти щодо створення безпечних умов  перебування учнів та працівників (порушення не виявлено);

- 7 вищих навчальних закладів (порушення не виявлено);

- 142 інші об’єкти нагляду (склали 2 протоколи).

Також, фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області перевіряють агропродовольчі ринки. За тиждень провели 141 позапланову перевірку з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесли 28 приписів та пропозицій  керівникам ринків.

Варто зазначити, що на Закарпатті проводять (загалом 1153) заходи з інформування населення щодо профілактики захворювання шляхом виступів на телебаченні та радіо, публікацій в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Під час таких виступів фахівці, як правило, надають рекомендації щодо необхідної кількості засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, кількості одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування з метою запобігання випадкам виникнення захворювання на COVID-19.

Водночас фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснюють контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів поточної дезінфекції: у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо. Зокрема, провели моніторинг 1165 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії.

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області закликає дотримуватись рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux