Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області провели нараду з підприємцями щодо здійснення сезонної торгівлі в умовах карантинних обмежень
опубліковано 02 червня 2021 року о 14:28

У Кропивницькій міській раді відбулася робоча нарада з підприємцями області, з метою нагадати про необхідність дотримання карантинних вимог під час здійснення сезонної торгівлі.

Головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кропивницького управління Держпродспоживслужби в області - Тамара Третяк нагадала присутнім про необхідність дотримання протиепідемічних вимог під час сезонної торгівлі.

Мова йшла про вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 № 17 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Фахівець наголосила: «обов’язково слід спостерігати за станом здоров’я працівників. Відповідно до вимог, перед початком зміни проводиться температурний скринінг. Працівники, у яких виявлено температуру тіла понад 37,2°C або ознаки респіраторних захворювань, до роботи не допускаються».

Крім того, на торгових точках повинні бути розміщені інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19 та повідомлення з проханням до відвідувачів залишатися вдома (утриматися від відвідування) за наявності ознак респіраторних захворювань.

Ще одна беззастережна вимога - наявність місця для обробки рук відвідувачів спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60 % для ізопропілових спиртів та понад 70 % для етилових спиртів.

До того ж, суб’єкт господарської діяльності повинен забезпечити постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників у санвузлах (за їх наявності). Використання багаторазових рушників заборонено!

Також, має бути організований централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією.

З повним текстом постанови можна ознайомитися за посиланням

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux