Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області розробили пам'ятки для безпечного відпочинку дітей у закладах оздоровлення
опубліковано 02 червня 2021 року о 12:39

У період оздоровчої кампанії, власники та персонал дитячих закладів оздоровлення та відпочинку вживають заходи щодо створення умов для безпечного та змістовного відпочинку дітей. Однак, забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя великою мірою залежить від того, як дитина буде підготовлена до поїздки.

З турботою про дітей, фахівці Головного управління  Держпродспоживслужби у Вінницькій області розробили інформаційні листівки з корисними порадами для батьків, які мають намір відправити малечу на відпочинок:

Висновок про можливість перебування дитини у дитячому закладі оздоровлення/відпочинку надає шкільний або сімейний лікар, до якого необхідно звернутись для проходження медичного огляду та отримання медичної довідки.

Протипоказаннями до направлення дитини у заклад оздоровлення/відпочинку є інфекційне захворювання або контакт з інфекційними хворими; наявність соматичної патології, у зв'язку з якою дитина не може відвідувати організований колектив; загострення хронічних неінфекційних захворювань; відсутність щеплень згідно календаря.

У разі відхилень у стані здоров'я дитини, батькам необхідно повідомити про це лікаря закладу оздоровлення/відпочинку та вихователів.

Не раніше ніж за три дні до початку оздоровчої зміни необхідно отримати у лікувально-профілактичному закладі довідку про відсутність контакту з інфекційними хворими за місцем проживання та місцем навчання, в т. ч. на COVID-19.

Необхідно забезпечити дітей засобами особистої гігієни, теплим одягом на випадок зниження температури повітря, легким закритим одягом для вечірніх прогулянок, зручним взуттям (бажано декілька пар), головним убором.

Лікарських засобів дитині у заклад оздоровлення/відпочинку давати не потрібно. Кожний заклад забезпечений необхідними медикаментами та медичним обладнанням, організована цілодобова робота кваліфікованого медичного персоналу.

Не слід давати дитині харчові продукти. У закладах оздоровлення/відпочинку області вартість харчування дозволяє забезпечити дітей повноцінним різноманітним харчуванням.

Відправляючи дитину до закладу оздоровлення/відпочинку, батькам необхідно провести роз'яснювальну роботу з питань обов'язкового дотримання режиму дня, виконання вимог вихователів та медичного персоналу, заборонити самовільно виходити за територію закладу, купатись у водоймах або басейні і обов'язково, за будь-якої надзвичайної ситуації або при виникненні проблем у стані здоров'я, повідомляти вихователів та медичний персонал.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux