Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області встановили, що кожний третій перевірений об’єкт – порушник
опубліковано 28 квітня 2021 року о 15:41

У рамках посилення нагляду за дотриманням протиепідемічних обмежувальних заходів щодо недопущення поширення на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з початку квітня поточного року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області провели більше 1100 перевірок соціально важливих об’єктів. Порушення санітарного законодавства, протиепідемічних вимог зафіксовані на кожному третьому об’єкті.

Склали 64 протоколи про порушення санітарного законодавства, керівникам суб’єктів господарювання та направили 360 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень. Зокрема, перевірили:

477 закладів продовольчої торгівлі, у 192 з них були виявлені порушення, склали 58 протоколів про адміністративні правопорушення, керівникам направили 180 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень;

294 заклади непродовольчої торгівлі, у 95 з них були виявлені порушення, склали 20 протоколів про адміністративні правопорушення, керівникам направили 92 приписи, пропозиції щодо усунення виявлених порушень;

106 закладів громадського харчування, у 48 з них були виявлені порушення, склали 20 протоколів про адміністративні правопорушення, керівникам направили 43 приписи, пропозиції щодо усунення виявлених порушень;

60 агропродовольчих ринків, у 22 з них були виявлені порушення, склали 17 протоколів про адміністративні правопорушення, керівникам направили 21 припис, пропозицію щодо усунення виявлених порушень;

46 перукарень та салонів краси, у 15 з них виявлені порушення, склали 4 протоколи про адміністративні правопорушення, керівникам направили 15 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень;

133 заклади освіти, у 9 з них були виявлені порушення, склали 2 протоколи про адміністративні правопорушення, керівникам направили 9 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області зафіксували, що найчастіше суб’єкти господарювання:

- не дотримуються режиму вологого прибирання та дезинфекції громадських приміщень;

- щоденно не проводять температурний скринінг працівників;

-  відсутні антисептики та паперові рушники у санвузлах;

- існує потреба у додатковому оновлені відповідного маркування для перебування у черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами;

- зафіксовані порушення щодо збору використаних засобів індивідуального захисту з подальшою утилізацією.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux