Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області проводять моніторингові перевірки щодо дотримання протиепідемічних заходів та карантинних обмежень.
Так, упродовж минулого тижня (31 травня - 06 червня), фахівці територіальних структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області провели 711 моніторингових перевірок суб'єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.
Загалом, на минулому тижні, перевірили 244 об'єкти продовольчої торгівлі, 162 заклади торгівлі непродовольчою групою товарів, 50 закладів громадського харчування, 14 перукарень (салонів краси). Окрім того, перевірили діяльність 172 об'єктів, серед яких агропродовольчі ринки, аптеки, розважальні заклади та об'єкти водозабезпечення. Моніторингові перевірки охопили 7 закладів дошкільної освіти та 62 заклади загальної середньої освіти,зокрема, на предмет їх готовності до проведення літньої кампаніі з відпочинку дітей .
Як свідчить статистика, минулого тижня порушення фіксували на кожному 7-му об'єкті нагляду, що становить 15% від загальної кількості. Як і раніше, найбільше порушень зафіксували у закладах продовольчої торгівлі. У зв'язку з виявленими порушеннями фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області вжили відповідні заходи реагування:
склали 36 протоколів про адміністративне правопорушення на відповідальних осіб,
надали 73 приписи з пропозиціями про усунення порушень,
надіслали 12 інформаційних листів до органів місцевої влади та 3 листи до правоохоронних органів.
Наразі, контроль за дотриманням суб'єктами господарювання протиепідемічних вимог та карантинних обмежень з боку Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області продовжується.