Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області взяли участь у засіданні щодо початку літньої оздоровчої кампанії
опубліковано 07 червня 2021 року о 15:40

Про організацію безпечного літнього відпочинку йшла мова під час засідання оперативного обласного штабу з координації оздоровчої кампанії у Запорізькій області, яке відбулося під головуванням  заступника голови облдержадміністрації Руслана Шиханова.

У заході взяли участь начальник Головного управління Держпродсоживслужби в Запорізькій області Тимофій Вагіс, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби області Світлана Власова, директори дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, фахівці профільних Департаментів ОДА, представники органів місцевої влади, правоохоронних та контролюючих відомств регіону.

Учасники наради обговорили основні вимоги до підготовки закладів дитячого відпочинку в умовах карантину, дотримання вимог санітарного законодавства, пожежної безпеки, проведення державної атестації таборів та інші питання.

Світлана Власова зосередила увагу присутніх на безумовному дотриманні суб’єктами господарювання вимог Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатацію оздоровчих закладів, протиепідемічних заходів, передбачених постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України, рішень засідань  комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зокрема, доповідач зазначила, що готовими до роботи у літній оздоровчий період вважаються заклади оздоровлення та відпочинку, які відповідають вимогам діючого законодавства, а саме забезпечили:

належне медичне обслуговування;

наявність доброякісної питної води;

чистку та дезінфекцію систем водопостачання та резервуарів;

уклали договори про проведення дезінфекції, дезінсекції, дератизації та вивіз твердих побутових відходів;

привели у відповідність території та місць для купання дітей;

погодили примірні двотижневі меню;

дієвий контроль за роботою харчоблоків, організацією харчування, дотримання температурного режиму в приміщеннях, фізичним вихованням і загартовуванням дітей, дотриманням фізіологічних норм навантаження при проведенні спортивних змагань і трудової діяльності дітей;

контроль за факторами навколишнього середовища;

виконали в повному обсязі плани-завдання, з пропозиціями щодо покращення матеріально-технічної бази та створення безпечних умов оздоровлення та відпочинку дітей тощо.

За словами очільника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Тимофія Вагіса, станом на 07.06.2021 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби області перевірили 12 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з питань дотримання суб’єктами господарювання санітарних вимог та протиепідемічних заходів. За результатами перевірок, цим закладам надали відповідні документи щодо можливого їх функціонування. Одинадцять таборів вже прийняли більш як 2,5 тис. дітей. Головне управління Держпродспоживслужби продовжує роботу щодо обстеження об’єктів, які планують функціонувати в сезон.

Окрім того, згідно розпорядження Запорізької облдержадміністрації, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області розпочинають моніторингові візити до закладів оздоровлення з метою проведення лабораторних досліджень для контролю умов безпечного перебування дітей, а головне - дотримання протиепідемічних заходів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux