Фахівці Держпродспоживслужби Чернігівщини організували низку просвітницьких заходів під гаслом «Захистимо рослини, збережемо життя!»
опубліковано 04 грудня 2020 року о 12:34

Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй оголосила 2020 рік Міжнародним роком здоров’я рослин (МPЗР 2020) і запросила Організацію продовольства та сільського господарства ООН (ФАО) у співпраці з Міжнародною конвенцією про захист рослин (МКЗР) сприяти проведенню заходів  у рамках МPЗР-2020.

Основна мета МPЗР-2020 полягає у підвищенні глобальної обізнаності про те, як захист здоров’я рослин може допомогти припинити голод, зменшити бідність, захистити довкілля та сприяти економічному розвитку.

У всьому світі протягом 2020 року проходять різноманітні заходи, спрямовані на те, щоб долучити якомога більшу кількість людей до проблеми збереження здоров’я рослин, а саме надихнути їх на конкретні дії. Країнам - членам МКЗР пропонується в рамках цього проекту поширювати інформацію про ризики для фітосанітарної безпеки держав загалом та здоров’я окремих рослин і якості певних груп товарів зокрема. Україна також підтримує цю акцію.

Головне завдання полягає в тому, щоб висвітлити соціальні, екологічні та економічні негативні наслідки завезення до України разом з вантажами карантинних або інших шкідливих організмів. Шкідники, хвороби рослин, нематоди і бур’яни, потрапляючи в нові, сприятливі для їх розвитку умови, здатні акліматизуватися і, не маючи природних ворогів, завдавати значної шкоди сільському господарству та довкіллю, а також спричинити суттєві економічні збитки.

На Чернігівщині в рамках Міжнародного року здоров’я рослин Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області під гаслом «Захистимо рослини, збережемо життя!» організувало низку просвітницьких заходів.

Державні інспектори Управління фітосанітарної безпеки проводили зустрічі з міжнародними перевізниками, аграріями та виробниками продукції рослинного походження, мандрівниками, селянами і дачниками. Під час цих зібрань проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота щодо небезпечності завезення шкідливих організмів та необхідності захисту рослин. Особам, що мають наміри завозити в Україну будь-які рослини, їх насіння або рослинні продукти, слід звернутися до національної організації карантину і захисту рослин для проведення фітосанітарних процедур.

Серед громадськості поширювалися буклети, блокноти з відповідними логотипами та інші наочні матеріали.

Спільними зусиллями захистимо рослини і збережемо життя!

Більше про Міжнародний рік здоров’я рослин-2020 можна дізнатись на офіційній сторінці ФАО за посиланням http://www.fao.org/plant-health-2020



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux