Фахівці Держпродспоживслужби Черкащини перевірили якість дитячих іграшок та електропобутових приладів та застосували штрафні санкції в сумі понад 600 тис. грн
опубліковано 13 жовтня 2020 року о 14:40

30 перевірок здійснили фахівці відділу ринкового нагляду Управління захисту споживачів відповідно до Секторального плану державного ринкового нагляду на 2020 рік. З метою контролю відповідності продукції загальнообов'язковим вимогам безпеки було відібрано 10 зразків дитячих іграшок та електропобутових приладів, - повідомляє заступник начальника управління захисту споживачів-начальник відділу ринкового нагляду Алла Рябуха.

Під час перевірок фахівці звертали увагу:

- на наявність та належне застосування знаку відповідності технічним регламентам;

- відповідність маркування товарів вимогам нормативно-правових актів та нормативних документів, а саме: наявність інформації про найменування, адресу виробника або уповноваженої особи згідно з вимогами закону щодо порядку застосування мов, застережливої інформації щодо застосування продукції,

- наявність технічної документації та декларацій про відповідність, що підтверджують виконання вимог щодо безпечності товарів, установлених в Технічних регламентах.

Застосовані штрафні санкції в сумі понад 600 тис. грн., з них до державного бюджету сплачено більше 175 тис. грн. На розгляді в суді зараз знаходяться 2 справи.

Сума відшкодованих коштів суб'єктами господарювання за зразки та проведені експертизи становить - 18 650 тис. грн.

Здійснюється щоденний моніторинг системи оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик та національної інформаційної системи державного ринкового нагляду.

З метою підвищення рівня інформаційної обізнаності суб'єктів господарювання та споживачів нехарчової продукції на сайті управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області постійно розміщуються матеріали щодо актуальних питань у сфері державного ринкового нагляду.

Фахівці управління захисту споживачів нагадують, що державний ринковий нагляд проводиться з метою забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам, а також для попередження виникнення загроз суспільним інтересам. 

Суб'єкти господарювання зобов’язані надавати на запит органів ринкового нагляду документацію, що дає змогу ідентифікувати:

1) суб’єкта господарювання, який поставив їм продукцію;

2) суб’єкта господарювання, якому вони поставили продукцію.

Суб'єкти господарювання в ланцюгу постачання відповідної продукції зобов'язані співпрацювати між собою з метою приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами.

У разі, якщо виробник продукції не може бути ідентифікований органом ринкового нагляду, особою, що ввела таку продукцію в обіг, вважається кожен суб'єкт господарювання в ланцюгу постачання відповідної продукції, який протягом строку проведення перевірки не надав документацію, що дає змогу встановити найменування та місцезнаходження виробника або особи постачальника.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux