Фахівці Агентства з ідентифікації і реєстрації тварин взяли участь в обговоренні питань безпечності молока та молочних продуктів
опубліковано 05 березня 2020 року о 15:58

3 та 4 березня 2020 року відбувся XIII Міжнародний молочний конгрес на якому зібралося понад 1 500 учасників молочного бізнесу для обговорення ключових питань  галузі.

Участь у конгресі взяли заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький, уповноважений Президента України із земельних питань Роман Лещенко, координатор програм розвитку Продовольчої сільськогосподарської організації (ФАО) в Україні Михайло Малков, представники міжнародних організацій USAID, ФАО, ЄБРР та Світового банку; представники посольств Білорусі, Казахстану, Чеської Республіки, Канади, Німеччини, Нідерландів, Угорщини та США, власники та керівники провідних фермерських господарств Фінляндії, Литви, Латвії та Естонії, власники і керівники провідних фермерських господарств країни та представники ЗМІ.

Також у заході взяли участь директор Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Ігор Клименок та керівник Київської філії підприємства Сергій Бистро.

Під час конгресу учасники обговорили питання щодо нового земельного законодавства,

державної підтримки молочної галузі.

Зокрема, були розглянуті перспективи розвитку молочної галузі до 2030 року, а також зміни у харчовому законодавстві.

Окрім того, учасники обмінялися досвідом виробництва молока екстрагатунку, обговорили технології виробництва молочно товарних ферм (МТФ).

Директор Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Ігор Клименок взяв участь у дискусійному раунді та тему «Принципи НАСРР на МТФ: молоко і корми» та визначення вимог, які необхідно впроваджувати кожному конкретному господарству.

Під час дискусії Ігор Клименок зазначив, що фахівці Держпродспоживслужби разом зі спеціалістами Агентства з ідентифікації і реєстрації тварин протягом останніх трьох років провели велику роботу з актуалізації даних Єдиного державного реєстру тварин, що позитивно вплинуло на покращення системи простежуваності за обігом тварин в Україні.

На сьогодні поголівна ідентифікація великої рогатої худоби, ведення належного обліку поголів’я та руху тварин є обов’язковими для кожного суб’єкта господарювання.

У свою чергу Сергій Бистро під час свого виступу наголосив, що данні Єдиного державного реєстру тварин та безпосередньо ідентифікаційний номер тварини використовуються на всіх етапах вирощування великої рогатої худоби та підтверджується здоров’я і благополуччя даних тварин, а також безпечності молочної та м’ясної продукції, отриманої від них.

«Система ідентифікації і реєстрації тварин є надійним інструментом, на базі якого суб’єкт господарювання може довести, що його тварини здорові, і продукція від них є безпечною», – підсумував Ігор Клименок.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux