Епізоотичну ситуацію щодо інфекційних захворювань тварин і птиці обговорено на засіданні ДНПК при Чернігівській облдержадміністрації
опубліковано 12 березня 2021 року о 16:15

11 березня у Чернігові відбулось засідання ДНПК, яке провів заступник голови облдержадміністрації - голова обласної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Олександр Савченко. У режимі онлайн до нього мали змогу долучитись представники Держпродспоживслужби, виконавчої влади і місцевого самоврядування у районах та агроформувань.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області - заступник голови ДНПК Юрій Павлішен поінформував присутніх про епізоотичну ситуацію в регіоні щодо африканської чуми свиней, сказу тварин, високопатогенного грипу птиці, лейкозу та заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби, зазначивши, що завдяки наполегливій профілактичній роботі фахівців у галузі ветмедицини ситуація по гострих інфекційних захворюваннях у тваринництві регіону на сьогодні залишається благополучною. У своїй доповіді керівник Головного управління також наголосив на активізації профілактичних заходів щодо захворювань на АЧС і пташиний грип, зокрема дотримання вимог закритого режиму роботи в господарствах по утриманню свиней і птиці.

Йшлося також про попередження і недопущення отруєння бджіл при застосуванні засобів захисту рослин для обробки сільськогосподарських посівів. Торік до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області надійшло 19 звернень від громадян, в яких порушувались питання загибелі бджіл від використання пестицидів. Станом на 1 січня 2021 року було офіційно зареєстровано 12 випадків загибелі бджіл у 9 районах області.

Юрій Павлішен ознайомив членів комісії з новими розпорядчими документами, що стосуються порядку реєстрації пасік, видачі ветеринарно-санітарних паспортів і створення комісій у випадку загибелі бджіл.

За результатами засідання Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Чернігівській облдержадміністрації вирішила забезпечити своєчасне та ефективне виконання рішень ДНПК усіх рівнів; посилити контроль за дотриманням ветеринарного законодавства на молокоприймальних пунктах при закупівлі молока у населення; заборонити закупівлю молока від хворих на лейкоз тварин молокопереробним підприємствам, фізичним особам-підприємцям тощо.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux