Дніпропетровщина: перевірки пунктів видачі води у Нікопольському районі
опубліковано 05 липня 2023 року о 14:57

З метою недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації на території Нікопольського району, що залишився без централізованого водопостачання внаслідок осушення Каховського водосховища, та на виконання доручення Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 16.06.2023 № 01-10.1/5/15-23 Нікопольським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області здійснюються моніторингові перевірки пунктів видачі води.

Наразі в містах і селах Нікопольського району для забезпечення потреб населення організовано 112 пунктів видачі води (у м. Нікополі – 28, м. Покрові – 11, м. Марганці – 46, Томаківській ОТГ – 10, Мирівській ОТГ – 17).

Станом на 1 липня 2023 року працівники Нікопольського районного управління здійснили 17 моніторингових перевірок пунктів видачі води у м.Нікополі, м. Покрові, м. Марганці, смт Томаківки, с. Мировому.

За результатами перевірок встановлено, що всі пункти видачі води облаштовані на належному рівні. У пунктах видачі води встановлені герметичні ємності, наповнені питною та технічною водою. На кожній ємності зазначена інформація щодо виду води: «Вода питна» або «Вода технічна». Вода до пунктів видачі завозиться спеціалізованим автотранспортом водоканалів та ДСНС.

Під час заходів моніторингу спеціалістами Нікопольського районного управління проводиться постійна санітарно-роз’яснювальна робота серед населення щодо безпечного вживання води та профілактики гострих кишкових інфекцій.

Відповідно до повноважень та доручень Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області та його структурних підрозділів наразі вживаються заходи для забезпечення постійного моніторингу якості питної води, що подається з підземних джерел, повного циклу здійснення спеціальної обробки такої води, постійного контролю за своєчасністю та належністю лабораторних досліджень якості питної води. Здійснюється щоденне інформування населення про стан якості та безпечності питної води у зоні надзвичайної ситуації.

Для запобігання особливо небезпечним, небезпечним інфекційним хворобам, масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) забезпечується своєчасне вжиття необхідних регулярних санітарних та протиепідемічних заходів, зокрема шляхом здійснення моніторингу територій, стаціонарно неблагополучних щодо особливо небезпечних інфекційних хвороб, які зазнали затоплення.

на фото 4 людини і бочки з водою
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux