ДНДІЛДВСЕ проводить визначення ізомерів трансжирних кислот (ТЖК) в харчових продуктах
опубліковано 01 лютого 2024 року о 14:00

Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи співпрацює з Бюро ВООЗ в Україні в частині проведення аналізу жирних кислот, у тому числі трансжирів, з метою контролю дотримання вимог чинного національного законодавства виробниками харчової промисловості. Так, одним із пунктом спільної роботи є участь в моніторингових проєктах.

В межах проєкту FEEDCities ДНДІЛДВСЕ бере участь у досліджені 60 зразків харчових продуктів національного виробництва: морозиво, печиво, маргарини, торти й тістечка, молочні продукти, чипси та ін.

Всі дослідження здійснюються відповідно до Глобального та спрощеного протоколів ВООЗ для вимірювання жирнокислотного профілю харчових продуктів з акцентом на визначення вмісту солі та калію.

Колектив ДНДІЛДВСЕ відзначив велике значення співпраці з висококваліфікованими міжнародними експертами, які надали значну теоретичну та практичну допомогу у дослідженні транс жирів під час онлайн зустрічей, а також практичних навчань.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux