Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи співпрацює з Бюро ВООЗ в Україні в частині проведення аналізу жирних кислот, у тому числі трансжирів, з метою контролю дотримання вимог чинного національного законодавства виробниками харчової промисловості. Так, одним із пунктом спільної роботи є участь в моніторингових проєктах.
В межах проєкту FEEDCities ДНДІЛДВСЕ бере участь у досліджені 60 зразків харчових продуктів національного виробництва: морозиво, печиво, маргарини, торти й тістечка, молочні продукти, чипси та ін.
Всі дослідження здійснюються відповідно до Глобального та спрощеного протоколів ВООЗ для вимірювання жирнокислотного профілю харчових продуктів з акцентом на визначення вмісту солі та калію.
Колектив ДНДІЛДВСЕ відзначив велике значення співпраці з висококваліфікованими міжнародними експертами, які надали значну теоретичну та практичну допомогу у дослідженні транс жирів під час онлайн зустрічей, а також практичних навчань.