Держпродспоживслужба відкрита для конструктивного діалогу: відбулась чергова зустріч з представниками Європейської Бізнес Асоціації
опубліковано 18 вересня 2024 року о 14:25

Приєднання України до міжнародної системи електронного обігу фітосанітарних сертифікатів The HUB, окремі технічні аспекти імпорту та експорту продукції рослинного і тваринного походження, проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) – ці та багато інших питань обговорили під час робочої зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації.

До зустрічі долучились керівники профільних департаментів Держпродспоживслужби на чолі із заступником Голови Держпродспоживслужби Вадимом Чайковським, який нагадав присутнім: «Збереження здоров’я людей, тварин і рослин – наша головна місія. Це перше, що ми маємо пам’ятати при вирішенні поточних питань. Сумлінний бізнес в першу чергу зацікавлений в додержанні всіх необхідних процедур і наш постійний конструктивний діалог є цьому підтвердженням».

Окрему увагу під час зустрічі приділено запровадженню ePhyto та приєднанню інформаційної автоматизованої системи PHIS (Phytosanitary Inspection System) до The HUB. Наразі триває процес впровадження системи ePhyto, який здійснюється Держпродспоживслужбою за участі міжнародних партнерів і важливою умовою впровадження якої є внесення змін і доповнень до низки нормативно-правових актів України. Робота продовжується, є успіхи Україна зараз працює в тестовому режимі. Наразі вносяться зміни до порядку затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2019 № 1177.  

Також під час заходу обговорили, зокрема, шляхи відновлення імпорту до України салатів з Іспанії та свинини з Італії, алгоритм взаємодії територіальних органів Держпродспоживслужби з суб’єктами господарювання в разі отримання повідомлення RASFF, особливості здійснення перевірок на запит оператора ринку для експорту продукції власного виробництва за кордон, деякі аспекти санітарного законодавства, а також окремі питання ринкового нагляду в умовах військового стану. За результатами зустрічі сторони домовились про подальші кроки для вирішення нагальних питань.

Такі зустрічі сприяють збільшенню рівня взаєморозуміння бізнесу і органів державної влади, адже наша спільна мета – це охорона здоров’я людей, тварин та рослин і зміцнення національної економіки.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux