Дніпропетровщина: підвищення обізнаності працівників з організації харчування в загальноосвітніх закладах Кам’янського району
опубліковано 18 вересня 2024 року о 15:15

З метою підвищення кваліфікації та обізнаності працівників закладів освіти Департаментом освіти Кам’янської міської ради проведено нараду для відповідальних осіб з надання послуг харчування у закладах загальної середньої освіти за участі спеціаліста Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Анжели Біленко.

Пріоритетом роботи Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області є контроль за безпечним та якісним харчуванням, профілактикою та недопущенням харчових отруєнь в організованих дитячих колективах. Надто актуальним це питання постає в умовах дії воєнного стану.

Крім того, особливої уваги набуває питання щодо запровадження Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, схваленої розпорядженням КМУ від 27.10.2023 № 990-р, якою передбачено низку змін та новацій, основаних на принципах здорового харчування.

Під час заходу учасниками опрацьовано та обговорено важливі питання харчування в умовах воєнного стану, зокрема щодо стану виконання спільного наказу Департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА та Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області від 09.08.2023 № 408/0/212-23/387-ОД «Про організацію харчування дітей в закладах освіти області у період дії воєнного стану» та впровадження Методичних рекомендацій щодо організації харчування в закладах освіти на період дії воєнного стану. Також зауважено на дотриманні вимог чинного законодавства у частині організації харчування, особливостях складання примірного чотиритижневого сезонного меню, запровадженні новітніх технологій під час приготування страв, належному впровадженні та виконанні постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

На завершенні наради спеціалістка Держпродспоживслужби звернула увагу присутніх на неухильне дотримання заходів щодо запобігання кишковим інфекціям у закладах освіти, зокрема щодо транспортування продуктів харчування та продовольчої сировини, дотримання умов зберігання продуктів, технології приготування страв, правил видачі готових страв, правил відбору та зберігання добових проб страв, ведення документації з контролю за організацією харчування, дотримання персоналом правил особистої гігієни, забезпечення питного режиму тощо.

У нараді взяли участь 44 представники, які відповідають за надання послуг з організації харчування у закладах загальної середньої освіти. У ході обговорення учасники наради мали змогу поставити актуальні питання та отримати вичерпні компетентні відповіді.

Робота щодо вжиття заходів із реформування організації харчування у закладах освіти триває та перебуває на постійному контролі територіальних управлінь Держпродспоживслужби.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux