Держпродспоживслужба та Сумський національний аграрний університет підтримують співробітництво у сфері безпечності харчових продуктів
опубліковано 03 вересня 2024 року о 11:03

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін відвідав факультет харчових технологій Сумського національного аграрного університету, де ознайомився із станом наукового, технологічного та освітнього обладнання, а також поспілкувався з науково-педагогічними працівниками спеціалізованих кафедр.

В ході візиту Сергій Захарін нагадав, що Держпродспоживслужба та її територіальні органи мають низку повноважень у сфері безпечності харчових продуктів, у тому числі здійснює державний нагляд (контроль) за безпечністю та окремими показниками якості харчових продуктів. Ця робота має надзвичайно важливе значення в контексті підтримки продовольчої безпеки держави, а також на шляху подальшої інтеграції національного господарства України до європейського економічного простору. Представник Держпродспоживслужби презентував науково-педагогічним працівникам факультету цифрові проекти, які нині впроваджуються у сфері безпечності харчових продуктів.

Деканка факультету Наталія Болгова розказала, що освітній процес грунтується на сучасному технологічному обладнанні, яке реально використовується на підприємствах харчової промисловості. Науковці виконують низку наукових проектів, які охоплюють широке коло практичних проблем, у тому числі у сфері безпечності харчових продуктів.

Керівництво університету презентувало роботу навчально-наукової лабораторії технологій переробки рослинної сировини, лабораторії крафтових технологій та гастрономічних інновацій, модуля технологій холоду, лабораторії свинарства.

«Сумський національний аграрний університет є значним закладом вищої освіти, який на основі використання сучасних інноваційних технологій здійснює підготовку компетентних фахівців для всіх сфер агропродовольчої системи. На факультеті харчових технологій є цікаві напрацювання, які реально використовуються в освітньому процесі, що дозволяє студентам ще під час навчання чітко зрозуміти свої професійні уподобання і правильно зробити професійний вибір. Окрім того, функціонують наукові школи, результати роботи яких використовуються у сфері безпечності харчових продуктів. Я приємно вражений сучасними лабораторіями, в яких студенти та аспіранти опановують професійні навички. Ми обговорили можливі моделі співробітництва і домовились про конкретні подальші кроки», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux