Держпродспоживслужба та Одеський національний університет імені І.І.Мечникова обговорили вектори освітнього співробітництва
опубліковано 09 листопада 2023 року о 13:03

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, де ознайомився з матеріально-технічною базою університету, станом наукового та лабораторного обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців у сферах здоров’я людини, лабораторної діагностики, мікробіології, вірусології, біохімії, захисту рослин, безпечності харчових продуктів та ін.

В ході візиту Сергій Захарін зустрівся з членами ректорату університету та розповів про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів. Санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний та фітосанітарний стан контрольований. В повній мірі виконано завдання Уряду щодо відкриття для українських виробників нових ринків збуту, ця робота продовжується.

Пан Захарін акцентував увагу на перспективах подальшого цифрового розвитку Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Серед пріоритетів – розвиток нових та удосконалення наявних сервісів електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг. Нині понад три чверті звернень громадян надходять до Держпродспоживслужби в електронній формі.

Ректор університету Вячеслав Труба розповів про новітні наукові розробки, які можуть бути використані в управлінській практиці (у тому числі у сфері цифровізації сфери безпечності харчових продуктів). Члени ректорату університету наголосили на високій зацікавленості у співробітництві з Держпродспоживслужбою та її територіальними органами, зокрема щодо організації практики студентів.

Також Сергій Захарін оглянув експозиції палеонтологічного музею і низку лабораторій.

«Важливий вектор цифрового розвитку органів Держпродспоживслужби – це підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. Основний орієнтир – усунення бюрократичного фактора, скорочення строків розгляду документів, підвищення рівня прозорості. Дуже важливо, що до вирішення актуальних завдань цифрової трансформації в Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів залучаються провідні науковці та експерти. Також ми запрошуємо на стажування та на практику кращих студентів, які вивчають сучасні технології лабораторної діагностики. Ми обговорили перспективні формати співробітництва Держпродспоживслужби та науковців університету, і дійшли згоди, що особливу увагу буде приділено активізації співробітництва у сфері безпечності харчових продуктів та її цифровізації», – зазначив Сергій Захарін.


Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux