Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Національний університет фізичного виховання і спорту України уклали Меморандум про партнерство та співробітництво. Від імені Держпродспоживслужби документ підписав Голова Сергій Ткачук, від імені університету – ректор Євгеній Імас.
Меморандум укладено з метою сприяння спільним ініціативам, обміну знаннями, ресурсами та досвідом між Держпродспоживслужбою та університетом.
«Останнім часом ми значно посилили співпрацю із закладами вищої освіти, у тому числі в частині реалізації реформи шкільного харчування, яка передбачає, зокрема, популяризацію здорового способу життя серед школярів. Ми домовились з колегами про посилення освітньої і наукової взаємодії в межах пріоритетних завдань, над вирішенням яких працює Держпродспоживслужба. Університет має чимало цікавих напрацювань, які можуть бути використані в системі Держпродспоживслужби. Особливо нам дуже цікава розробка та впровадження спільних програм популяризації здорового способу життя, з акцентом на важливості здорового харчування», - зазначив Сергій Ткачук.
Сторони домовилися, що співпраця буде здійснюватися за широким спектром можливих напрямів. Йдеться, зокрема, про організацію спільних семінарів, конференцій, тренінгів. Також у документі вказано про проведення спільних інформаційних кампаній та заходів з популяризації здорового способу життя та фізичної культури.
«Національний університет фізичного виховання і спорту України є соціально відповідальним, і ми чудово розуміємо, що наші наукові і освітні можливості мають повноцінно використовуватися на благо держави, суспільства, народу. Ми прагнемо розвивати наше партнерство з Держпродспоживслужбою у багатьох напрямах. Зокрема – в контексті реалізації урядового експериментального проекту, зосереджуючись на інтеграції ветеранів війни до цивільного життя через освіту, спорт, та реабілітацію. Окрім цього, ми спільно працюємо над покращенням освіти та широкої обізнаності в сфері здорового харчування, особливо в аспектах спортивної дієтології» - зазначив Євгеній Імас.
У церемонії підписання також взяли участь науково-педагогічні працівники університету, відповідальні працівники Держпродспоживслужби, представники громадськості.