Держпродспоживслужба опрацювала технологічні новинки, презентовані на Третьому Українському тваринницькому саміті
опубліковано 14 жовтня 2024 року о 18:09

Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук, заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін та директор Департаменту ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів Ігор Лоцкін взяли участь у роботі Третього Українського тваринницького саміту. 

Ключові питання, що розглядалися: внесок тваринництва у підтримку продовольчої безпеки, впровадження новітніх технологій, розробка інноваційних рішень, безпечність і якість кормів, лабораторна діагностика в тваринництві та епізоотичне благополуччя. 

Учасники саміту: керівники компаній тваринницької галузі, підприємств з виготовлення спеціалізованого обладнання, виробники та постачальники кормів, представники органів державної влади та управління, науковці, експерти міжнародних організацій. 

«Держпродспоживслужба проводить величезну роботу, спрямовану на відкриття нових ринків. Це наш конкретний внесок на підтримку сумлінного бізнесу, у розвиток аграрного потенціалу держави, у зміцнення продовольчої безпеки. Але важливо розуміти, що відкриття нового ринку – це не лише можливості, а і відповідальність. Українська продукція має відповідати високим критеріям провідних країн світу, і це є запорукою успіху. Наші технології, що застосовуються у виробництві, мають гарантувати високу якість кінцевого продукту. Гадаю, це має стати серйозною темою для фахового обговорення під час саміту», - наголосив Сергій Ткачук.

Під час секційних засідань Сергій Захарін розказав колегам про ключові результати цифрової трансформації Держпродспоживслужби та її територіальних органів. Зокрема, за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука нині вживаються заходи для розробки нормативно-правових актів для запуску Єдиного порталу Держпродспоживслужби та платформи eFood, які об’єднають функціонал різних інформаційних систем. Крім того, здійснюється робота з удосконалення системи електронної ідентифікації тварин (сільськогосподарських та домашніх).

«На саміті представлено багато експонентів, які демонстрували новітнє обладнання з сучасним програмним забезпеченням (зокрема, у сфері лабораторної діагностики). Цікаво, що на переважній більшості обладнання встановлено інтерфейс українською мовою. Ми відчуваємо, що представники сумлінного бізнесу готові працювати в цифровому середовищі, без черг, паперів та корупції. Наша мета – надання державних та адміністративних послуг гарантовано високої якості, на основі застосування сучасних цифрових технологій, на основі врахування кращого світового досвіду», - наголосив Сергій Захарін. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux