Держпродспоживслужба є потужним роботодавцем, а тому формулює вимоги до сучасного фахівця
опубліковано 26 грудня 2023 року о 11:01

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін взяв участь у засіданні круглого столу «Розвиток програм дуальної освіти. Посилення ролі роботодавців у підготовці висококваліфікованих кадрів», що відбувся на майданчиках Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Сергій Захарін розказав про основні результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Велика увага приділяється підтримці цифрових трансформацій ключових управлінських процесів, у першу чергу - модернізації електронних реєстрів, які використовуються службою та її територіальними органами, а також постійно удосконалюються наявні сервіси електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг.

Сергій Захарін також повідомив, що нині Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, яка є потужним роботодавцем, значно активізувала співробітництво з закладами вищої освіти. Зокрема, проведено робочі зустрічі щодо залучення кращих студентів на практику до територіальних органів, підприємств та установ системи Держпродспоживслужби, організовуються навчальні екскурсії до інститутів та лабораторій, провідним університетам запропоновано ініціювати програми дуальної освіти. Одначе, не дивлячись на вжиті заходи, проблема забезпечення системи Держпродспоживслужби кваліфікованими кадрами залишається актуальною.

Представник Держпродспоживслужби також нагадав, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2023 року № 379 затверджено Положення про післядипломну освіту та інші форми підвищення кваліфікації спеціалістів ветеринарної медицини. Наразі опрацьовується питання створення відповідних навчальних планів та програм, а також навчально-методичних матеріалів.

В. о. ректора Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана Дмитро Лук’яненко розказав про результати освітнього процесу та здобутки у сфері підготовки кадрів для відновлення економіки України. Науково-педагогічний колектив університету взяв на себе лідерство в частині реалізації парадигми формування у студентів економічного мислення, яка дозволяє окрім набуття професійних компетенцій виховувати розумні потреби, розвивати здібності у певному виді діяльності, виховувати бережливе ставлення до природи, озброювати фахівців практичними навичками щодо культури праці, формувати потреби економічного аналізу, бачення перспективи, вчити оволодівати основами наукової організації праці в умовах ринкових відносин, формувати у студентів бажання та потребу повсякденно поліпшувати результати своєї праці в навчальній та суспільно корисній діяльності.

Дмитро Лук’яненко акцентував увагу на тому, що випускники університету користуються залуженим попитом з боку українських та іноземних роботодавців. На факультетах та кафедрах регулярно відбуваються зустрічі з представниками організацій-роботодавців різних галузей.

Учасники круглого столу ознайомилися із станом цифровізації освітнього процесу, а також комп’ютерним обладнанням, що використовуються під час занять та тренінгів.

“Роботодавці мають формувати запит на фахівців, їхні компетентності. Іншими словами, університет має бути орієнтований на задоволення конкретних потреб суб’єктів національного господарства. Сучасний фахівець повинен володіти, окрім іншого, цифровими навичками, які використовуються в реальній практиці. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів є потужним роботодавцем, а тому формулює вимоги до сучасного фахівця. Ми, звісно, підтримуємо зусилля закладів вищої освіти по подальшому впровадженню сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Окрім того, ми охоче беремо участь у всіх можливих активностях, які передбачають опанування студентами сучасних програмних продуктів у сфері безпечності харчових продуктів. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, домовились про розширення співробітництва у реалізації освітніх і наукових проєктів. Нам цікаві новітні наукові та інноваційні розробки, що можуть бути використані в управлінській практиці, у тому числі у сфері цифровізації сфери безпечності харчових продуктів», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux