11 квітня пройшов онлайн-курс «Внутрішній аудитор системи НАССР/ХАССП» для представників ресторанного бізнесу.
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен в режимі онлайн поінформував учасників навчання про особливості державного нагляду (контролю) за операторами ринку, що здійснюють діяльність у сфері громадського харчування.
Йшлося, зокрема, про вимоги законодавства щодо здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, обов’язки операторів ринку, в тому числі стосовно отримання ними експлуатаційних дозволів залежно від виду виробничої діяльності тощо.
Особливу увагу Юрій Павлішен зосередив на запровадженні системи НАССР, наголосивши, що вона ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, важливі для безпечності продукції і при цьому є індивідуальною програмою кожного підприємця та не має певного стандарту.
«Відповідно до вимог законодавства стан впровадження системи НАССР перевіряється фахівцями Держпродспоживслужби та підпорядкованими територіальними органами», - зазначив спікер.
Представників сфери громадського харчування також ознайомлено з правилами підготовки до перевірок державних контролюючих органів, правами та обов’язками бізнесу під час заходів державного контролю, відповідальністю суб’єктів господарювання за порушення законодавства у сфері харчових продуктів.
Крім того, керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області зробив акцент на особливостях здійснення заходів державного нагляду контролю) в умовах воєнного стану.