Держпродспоживслужба у Волинській області здійснює заходи із профілактики поширення захворювання на коронавірусну інфекцію
опубліковано 14 квітня 2020 року о 15:56

З метою запобігання негативному розвитку епідситуації та забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, Держпродспоживслужбою посилено нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення в області. Зокрема, обстежено 105 об’єктів водопостачання та 10 об’єктів водовідведення. Порушення зафіксовано у 68% та 70% випадків відповідно.

У ході обстежень відібрано 130 зразків питної води для проведення необхідного комплексу лабораторних досліджень, з них у 8 пробах з джерел децентралізованого водопостачання виявлено перевищення вмісту заліза.

За результатами здійсненої роботи власникам/балансоутримувачам об’єктів водопостачання та водовідведення, головам виконкомів міських (міст обласного значення), селищних і сільських рад, об’єднаних територіальних громад надіслано матеріали з висвітленням встановлених порушень для вжиття заходів реагування, у тому числі щодо потреби у доведенні показників води до нормативних.

З метою перевірки дотримання на об’єктах нагляду санітарних та протиепідемічних заходів в умовах карантину спеціалістами Головного управління в районах та містах спільно з представниками міських та районних відділів Національної поліції обстежено 1552 суб’єкти господарювання, діяльність яких дозволена у період карантину. Порушення виявлено у 310 суб’єктів господарювання, органами Національної поліції складено 17 протоколів про адміністративні правопорушення.

Попередньо вимоги до особливого режиму роботи закладів під час карантину, встановлені Урядом, доведено  під особистий підпис 2828 суб’єктам господарювання. Додатково інформаційні матеріали розміщено на офіційному веб-сайті Головного управління, ініційовано їх розміщення на сайтах райдержадміністрацій, міських, селищних, сільських рад, ОТГ.

Фахівцями Держпродспоживслужби, в межах повноважень, обстежено заклади, із наданого переліку об’єктів, які можуть бути використані для тимчасової обсервації (ізоляції) осіб з ознаками гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, враховуючи Тимчасові рекомендації щодо облаштування спеціалізованих закладів, призначених для обсервації на період карантину у зв`язку з поширенням короновірусної хвороби (COVID-19), затверджені постановою головного державного санітарного лікаря України від 2 квітня 2020 року № 6.

За результатами проведеної роботи на території Волинської області визначено 9 об’єктів, які потенційно можуть бути використані під обсерватори.

Робота продовжується.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux