На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (із змінами), та доручення Прем’єр-міністра України від 27 квітня 2020 року № 17721/0/1-20 Держпродспоживслужба розпочала роботу щодо контролю дотримання агропродовольчими ринками протиепідемічних заходів, встановлених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 27 квітня 2020 року № 14 «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 у місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках».
Відповідно до рішення Уряду функціонування агропродовольчих ринків, як операторів ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», можливе виключно за умови дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів, встановлених головним державним санітарним лікарем України.
Крім того, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів протягом дії карантину забезпечить проведення щоденних позапланових перевірок дотримання агропродовольчими ринками вимог щодо протиепідемічних заходів, встановлених головним державним санітарним лікарем України.
Разом з цим, головний державний санітарний лікар України розробив та затвердив перелік вимог щодо протиепідемічних заходів протидії коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами та агропродовольчих ринках.
Зокрема: