Чернігівщина: фахівцями Держпродспоживслужби в ході перевірок виявлено 63 одиниці продукції, яка не відповідала вимогам, зазначеним в технічних регламентах
опубліковано 15 січня 2024 року о 12:06

Відповідно до внесених 11.08.2023 року змін до постанови КМУ № 303 від 13.03.2022 року «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», органам ринкового нагляду дозволено здійснення заходів державного ринкового нагляду щодо побутових ламп неспрямованого випромінення в частині їх відповідності вимогам Технічного регламенту щодо вимог до екодизайну для побутових ламп неспрямованого випромінення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2019 р. № 734, і Технічного регламенту щодо встановлення системи для визначення вимог з екодизайну енергоспоживчих продуктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 жовтня 2018 р. № 804.

Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області (далі – відділ) протягом 2023 року проведено 7 перевірок у сфері державного ринкового нагляду. З них: 3 перевірки характеристик продукції, 3 позапланові перевірки характеристик продукції за ланцюгом постачання, 1 перевірка стану виконання суб’єктом господарювання рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів. За результатами всіх перевірок встановлені порушення. У ході однієї з перевірок відібрано 1 зразок продукції для проведення експертизи (випробування), який, за результатами випробування, не відповідає встановленим вимогам законодавства. Всього було виявлено 63 одиниці продукції, яка не відповідала вимогам, зазначеним у технічних регламентах. Відносно зазначеної продукції винесено 29 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з них: 8 – усунення формальної невідповідності, 10 приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, 11 – тимчасова заборона надання продукції на ринку. У 6 випадках до рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів вносилися зміни в частині їх змісту, а саме виносилися рішення про заборону надання продукції на ринку.

Протягом 2023 року спеціалістами відділу організовано та проведено 12 семінарів для представників громадських об’єднань, споживачів та суб’єктів господарювання з метою обговорення питання необхідності додержання вимог законодавства у сфері державного ринкового нагляду. Також надано 6 консультацій суб’єктам господарювання щодо здійснення державного ринкового нагляду.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux