Упродовж квітня спеціалісти Ріпкинського територіального управління Держпродспоживслужби, що на Чернігівщині, спільно з працівниками районного відділу поліції проводили додатковий контроль продуктових магазинів стосовно посилення дезінфекційного режиму в торговельній мережі.
Загалом перевірено 194 об’єкти торгівлі, які належать 86 суб’єктам господарювання, під час додаткового контролю виявлено недоліки у 35 суб’єктів господарювання, всі порушення усунуті.
Щоденно здійснюється моніторинг цін на соціально значущі продукти харчування у закладах торгівлі селища Ріпки, проведено комісійне обстеження готелю «Дружба», що в районному центрі.
Протягом місяця до Ріпкинської міжрайонної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло 535 зразків змивів, відібраних на 54 об’єктах торгівлі для здійснення контролю якості дезінфекції. Позитивних результатів не виявлено.
Також фахівці структурного підрозділу Держпродспоживслужби у районі провели дезінфекцію 50 одиниць автотранспортних засобів для перевезення продуктів харчування.
У свою чергу спеціалісти Козелецького територіального підрозділу Держпродспоживслужби у складі мобільних груп, до яких входять представники правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування, щодня беруть участь у спільних заходах моніторингу у закладах торгівлі, котрі реалізують продукти харчування на території району.
Під час таких виїздів фахівці відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини і відділу за дотриманням санітарного законодавства проводять роз’яснювальну роботу з операторами ринку стосовно виконання ними вимог протиепідемічних заходів, своєчасно повідомляють про зміни до урядових постанов, котрі діють під час карантинних обмежень.