Актуальні питання щодо запобігання корупції обговорили на нараді в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області
опубліковано 25 жовтня 2023 року о 10:28

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області на постійній основі проводиться планомірна та неухильна робота щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства. Цій темі приділяється постійна увага, здійснюються систематична роз'яснювальна робота із запобігання та виявлення корупції, ведеться суворий контроль за дотриманням норм антикорупційного законодавства.

24 жовтня під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрія Павлішена проведено чергову онлайн-нараду з антикорупційних питань, у якій взяли участь фахівці Головного управління, працівники державних лікарень ветеринарної медицини, державних лабораторій, в т. ч. лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках.

У режимі відеоконференцзв’язку учасники обговорили актуальні питання щодо профілактики та попередження корупційних правопорушень, дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції», відповідальності за вчинення корупційних або пов'язаних із корупцією правопорушень. Керівників структурних підрозділів попередили про персональну відповідальність за стан роботи у підрозділах щодо недопущення підлеглими порушень вимог антикорупційного законодавства, а в разі виявлення корупційного або пов'язаного з корупцією правопорушення чи одержання інформації про вчинення такого правопорушення повинні у межах своїх повноважень ужити заходів щодо його припинення та негайно поінформувати керівництво.

Юрій Павлішен наголосив, що служба зобов’язана забезпечити прозорість, неупередженість та узгодженість дій під час надання послуг та здійснення заходів державного контролю, виключити можливість корупційних проявів, адже саме від цього залежить рівень довіри громадян до державних органів.

У ході засідання головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Іван Квачан ознайомив присутніх з основними пунктами Закону України «Про запобігання корупції», дав роз’яснення поняттям «корупція», «неправомірна вигода» Фахівець виокремив пункти щодо забезпечення невідворотності відповідальності за вчинення

корупційних або пов’язаних із корупцією правопорушень, зокрема за одержання обіцянки/пропозиції неправомірної вигоди або її прийняття без законних на те підстав, окресливши проблеми й рішення в питаннях дисциплінарної, адміністративної та кримінальної відповідальності. Детальніше зупинився на змісті ст. 368 ККУ «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою».

Також проаналізував зміни, які відбулися в антикорупційному законодавстві та особливостях декларування за 2021-2022 роки. Крім того, нагадав, що з 1 січня до 31 березня 2024 року включно публічні службовці (крім тих, які мають право на відтермінування) повинні подати щорічні декларації за 2023 звітний період.

Під час онлайн-наради учасники обмінялися думками, а також обговорили комплекс заходів щодо можливих фактів недотримання посадовими особами вимог антикорупційного законодавства та шляхи їх подолання. Також зауважили, що на офіційному веб-сайті Держпродспоживслужби забезпечено своєчасне наповнення відповідною інформацією, створені та постійно оновлюються систематизовані рубрики й категорії матеріалів та інформації, які направлені на відкритість та прозорість діяльності служби. За результатами наради складено відповідний протокол.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux