7% перевірених харчових продуктів, що постачалися в навчальні заклади, мали відхилення за мікробіологічними показниками
опубліковано 08 жовтня 2021 року о 15:04

З початку року Держпродспоживслужбою здійснено більше 1,2 тисяч лабораторних досліджень харчових продуктів, які використовувались для приготування страв у закладах освіти, на відповідність параметрам безпечності. За результатами проведеного контролю встановлено 92 невідповідності за мікробіологічними показниками, що склало 7% від досліджуваних зразків. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування», який проходить у Дніпрі за участі Першої леді Олени Зеленської та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Форум проводиться в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі. Нагадаємо, що 2021 рік – це рік реформи шкільного харчування. З 1 січня діє новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Найголовніше, що відрізняє цей документ від санітарних правил 2001 року – нові підходи до організації харчування. Вимоги документа базуються на принципах здорового харчування, рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

«Я дуже вдячна Першій леді України Олені Зеленській, яка є «двигуном» реформи шкільного харчування. Держпродспоживслужба, зі своєї сторони, завжди надасть всі необхідні роз’яснення та допомогу закладам освіти у її впровадженні. Наше завдання – не штрафувати чи накладати санкції, а допомогти запустити цю вкрай важливу реформу», - зазначила Владислава Магалецька.

Загалом з початку року Держпродспоживслужбою було проведено 1660 позапланових та 117 планових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів. Виявлено 11 операторів ринку, які не були зареєстровані у встановленому законодавством порядку, та 48 операторів ринку, які здійснювали свою діяльність без необхідних документів дозвільного характеру.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба виступає надійним партнером у сфері реформування шкільного харчування. Фахівці служби здійснюють контроль безпечності харчових продуктів та відповідності санітарним нормам, проводять перевірки та моніторинг постачальників послуг.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux