Зустріч з представниками програмного забезпечення для ферм
опубліковано 28 січня 2019 року о 12:52

Триває спільна робота над вирішенням проблеми обміну інформацією між електронними базами даних Єдиного державного реєстру тварин та програмними продуктами  управління тваринницькими фермами.

23 січня 2019 року на базі Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» відбулася зустріч за участю керівництва і працівників підприємства та представників Нідерландсько-Українського Молочного Центру, компанії «Юніформ-агрі» - найбільшого у Європі підприємства, що створює програмне забезпечення для управління молочним стадом, Асоціації виробників молока, Української голштинської асоціації, Львівської аграрної дорадчої служби, національного Швейцарсько-українського проекту з безпечності молока (САФОЗО), Інституту розведення та генетики тварин ім. М.В. Зубця НААН, компанії Alta Genetics, агрофірми «Розволожжя».

На зустрічі обговорювалися особливості взаємодії різних баз даних у тваринництві, можливості та особливості обміну даними між ними. Розглядалися перспективи обміну даними між Єдиним державним реєстром тварин та наявними в України програмними продуктами з управління фермами.

Керівник Нідерландсько-Українського Молочного Центру Вім Вісманс розповів про взаємодію систем управління молочною фермою, племінними центрами , базами даних зі штучного осіменіння тварин, лабораторіями з проведення досліджень якості продукції тварин та кормів, та окреслив схему передачі та обміну інформацією вказаних баз даних з  центральною базою даних ідентифікованих та зареєстрованих тварин у Нідерландах. Пан Вісманс підкреслив, що розвиток баз даних та системи обміну даних може відбуватися лише за умови їх взаємодії, взаємоперевірки та верифікації, і в обов’язковому порядку за наявності взаємодії з базою даних  ідентифікованих та зареєстрованих тварин.

Маркетинговий директор компанії «Юніформ-агрі» у Голландії Гарм-Ян фон дер Бік у своїй доповіді наголосив на широких можливостях залучення власників невеликих ферм як клієнтів-користувачів Єдиного державного реєстру тварин для обліку своїх тварин, оскільки такі власники як правило не використовують багатофункціональний програмний продукт з управління підприємством.

Провідний аналітик комп’ютерних систем державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Сергій Бриль представив короткий огляд роботи, що ведеться підприємством із розробки та вдосконалення програмного продукту Єдиний державний реєстр тварин.

Директор державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Ігор Клименок наголосив, що спільно з Держпродспоживслужбою ведеться робота над модернізацією Єдиного державного реєстру тварин та об’єднання його з інформаційними системами Держпродспоживслужби, що в результаті дасть змогу спростити та прискорити деякі процедури по реєстрації тварин, внесення інформації про їх переміщення та забій, також зазначив, що в ході модернізації програмних продуктів передбачається створення електронного кабінету власника тварини,  окреслив перспективи підключення власника ферм до різних підсистем програмного забезпечення

Ігор Клименок акцентував увагу на тому, що основним завданням залишається побудова надійної та достовірної системи простежуваності за обігом тварин і продукції тваринного походження, та в той же час робота підприємства з розробки програмного забезпечення спрямована на створення зручної для власників тварин моделі ідентифікації і реєстрації тварин.

Директор Львівської дорадчої служби Іван Паньків підкреслив, що необхідно зосередити роботу на підсиленні співпраці с фермерами, орієнтуватися саме на розробку програмного продукту, який полегшить господарювання на фермі.

Представник Асоціації виробників молока Ігор Присяжнок відзначив, що надійна система взаємодії та обміну інформацією між базами даних щодо тварин та аналізу їхньої продукції є підґрунтям для створення державою дієвого механізму моніторингу господарств щодо виконання всіх вимог для отримання ними державних дотації, а також наголосив, що створення надійної системи простежуваності в Україні надасть змогу відкрити нові ринки збуту тваринницької продукції.

У ході зустрічі учасники обговорили ряд питань щодо об’єднання зусиль та втілення ефективних форм співпраці між державними органами, компаніями з установки програмного забезпечення управління фермами та власне виробниками продукції тваринництва.

Метою роботи є створення дієвої та достовірної системи взаємодії баз даних і обміну інформацією, на кшталт європейської,  для чого доцільно надавати власникам тварин більше прав та можливостей для самостійного внесення даних до електронних систем, аде за умови підтвердження їх достовірності.

Учасники зустрічі домовилися співпрацювати у зазначених напрямках.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux