ЗНО на Чернігівщині: триває моніторинг протиепідемічних заходів у пунктах тестування
опубліковано 04 червня 2021 року о 12:38

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області здійснюють моніторинг за дотриманням протиепідемічних заходів в усіх пунктах тестування м. Чернігова (16 закладів освіти) напередодні кожної сесії ЗНО. Перелік протиепідемічних заходів визначений Тимчасовими рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, затверджених постановою  Головного державного лікаря  України від 21.05.2020 №24.

Під час перевірок, згідно з рекомендаціями, звертали увагу на проведення підготовчих протиепідемічних заходів, зокрема:

- визначення маршрутів учасників з метою забезпечення найменшого контакту між групами учасників,

- наявність графіків, за якими відбувається допуск учасників в будівлю закладу, враховуючи час для проведення термометрії,

- дотримання соціальної дистанції не менш, ніж 1,2 м між учасниками один від одного в місцях розсадки,

- наявність інформації  про необхідність дотримання маскового режиму, 

-наявність організованого місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками на вході в будівлю та контейнерів/урн з кришками з маркуванням «ВИКОРИСТАНІ МАСКИ».

Санітарні кімнати мають бути забезпечені рідким милом, антисептиками, паперовими рушниками. Також, акцентували увагу на наявності в закладах дезінфікуючих засобів для проведення  після тестування очищення і дезінфекції поверхонь (дверних ручок, столів, місць для сидіння).

За результатами проведеного моніторингу щодо дотримання протиепідемічних заходів у пунктах тестування ЗНО встановили, що заклади освіти забезпечені засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами, безконтактними термометрами, спиртовмісними антисептиками; в усіх закладах створені умови для дотримання відповідної дистанції між учасниками тестування, розроблені графіки та маршрути учасників тестування.

Усі рекомендації фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області оперативно виконувалися. Грубих порушень протиепідемічних заходів не встановили.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux