В рамках постійного діалогу з бізнесом, з метою ефективної взаємодії, налагодження конструктивного діалогу та практичного обговорення актуальних питань вчергове представники Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській відвідали одне з провідних підприємств харчової галузі, яке здійснює виготовлення м'ясної продукції.
Підприємство працює не лише на внутрішньому ринку, а й є експортером до країн Азії (Грузія, Таджикістан, Казахстан, Узбекистан, ОАЕ,) Африки (Республіка Кабо-Верде Республіка Маврикій), що вимагає суворого дотримання міжнародних стандартів безпечності харчових продуктів.
Зокрема, цього разу у фокусі уваги учасників зустрічі специфіка вимог КНР щодо експорту мяса яловичини.
Окрім цього, під час зустрічі обговорено: - практичні аспекти впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог HACCP; - роль державного контролю в підтримці експорту та зміцненні довіри споживача до вітчизняного виробника.
Такі зустрічі у форматі відкритого діалогу сприяють підвищенню рівня безпечності харчових продуктів, зміцнюють позиції українських виробників на міжнародних ринках та створюють підґрунтя для сталого розвитку харчової галузі й подальшого розширення експортного потенціалу України.