Щороку, напередодні нового навчального року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснюють заходи, спрямовані на створення безпечного освітнього середовища у закладах освіти області та збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу.
Так, минулого тижня спеціалісти Житомирського районного управління ГУ ДПСС в Житомирскій області у складі комісії перевірили низку закладів освіти Пулинської територіальної громади на предмет готовності їх до роботи у 2023-2024 навчальному році.
У ході обстежень спеціалісти Держпродспоживслужби перевіряли дотримання вимог санітарного законодавства («Санітарний регламент для закладів середньої освіти») та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. Комісія оцінювала стан готовності приміщень, інженерно-технічних комунікацій,облаштування навчальних кабінетів, майстерень, харчоблоків, спортивних залів, ігрових і спортивних майданчиків тощо. Неабияка увага приділялася обстеженню приміщень, які використовуються у закладах освіти як укриття.
Також ретельно перевірявся стан організації харчування дітей : обстежено стан приміщень харчоблоків, умови зберігання харчових продуктів, своєчасне проходження медичних оглядів працівниками харчоблоків, ведення необхідної облікової документації, дотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму, дотримання технології приготування страв, наголошено на забезпеченні дітей лише безпечними та якісними харчовими продуктами та питною водою гарантованої якості. У разі виявлення недоліків та невідповідностей під час комісійних обстежень,- керівникам та адміністрації закладів освіти спеціалістами Держпродспоживслужби було надано рекомендації та пропозиції щодо їх усунення.
Робота у зазначеному напрямку на території області триває.