Волинь: очільник Держпродспоживслужби області взяв участь у виїзних Комітетських слуханнях Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики
опубліковано 29 серпня 2023 року о 14:50

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики провів у Луцьку виїзні комітетські слухання на тему: «Логістичні шляхи експорту вітчизняної аграрної продукції суходолом в умовах воєнного стану». 

Участь у засіданні взяли начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко, голова обласної ради Григорій Недопад, керівник Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Микола Слєсарєв, а також народні депутати, представники агробізнесу, митної служби та Укртрансбезпеки Волині. 

На чолі з головою Комітету Олександром Гайду учасники заходу говорили про стан портів, логістику та вирішення проблем із експортом аграрної продукції. 

«Сьогодні питання експорту української сільськогосподарської продукції має складнощі. Дія «зернового коридору» зараз припинена. До 2022 року експорт був лише через морські порти, зараз він більш розширений. І ті області, які експортували мінімально, зараз експортують у великих кількостях. Це велике навантаження на інфраструктуру, дороги, логістику, прикордонну службу тощо. Тому ці проблемні питання потрібно вирішувати. Ми зібралися на Волині, адже нам дуже важливо розуміти, як ведеться робота тут, які є проблеми з експортом, аби зробити зважені кроки для їх вирішення», – наголосив  Олександр Гайду. 

Як зазначає Волинська ОВА, валове виробництво продукції сільського господарства Волині за 2022 рік в галузі рослинництва становить 11,9 млрд гривень, а у галузі тваринництва – 4,6 млрд гривень. Якщо у 2021 році загальний експорт Волині становив 833 млн доларів США, то у 2022 році цифра зросла до 1,066 млрд доларів. Експорт аграрної продукції зріс з 152 млн до 389 млн доларів США. 

Юрій Погуляйко акцентував, що Волинські господарники і представники влади області зацікавлені в розширенні сухопутних експортних коридорів та пошуку нових логістичних ланцюгів. Він висловив впевненість, що спільними зусиллями вдасться задовольнити потреби аграріїв в реалізації сільськогосподарської продукції закордон. 

«Волинь прикордонна та аграрна область. Дякую нашим аграріям за те, що у воєнний стан ніхто не зупинився, а продовжив працювати та нарощувати об’єми виробництва», – мовив голова ОВА.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux