Завдяки Держпродспоживслужбі мешканцям м.Боярки повернуто майже 3 мільйони гривень необґрунтовано нарахованої плати за комунальні послуги
опубліковано 23 липня 2020 року о 11:05

Наприкінці листопада минулого року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області було здійснено планову перевірку комунального підприємства, що надає послуги з постачання теплової енергії та централізованого опалення для житлового фонду у м. Боярка Києво-Святошинського району Київської області.

У ході планової перевірки встановлено, що комунальне підприємство при формуванні у 2017 році тарифів на послуги з постачання теплової енергії та централізованого опалення завищило плановані витрати на оплату праці та відрахування на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на воду для технологічних потреб та водовідведення, матеріали, запасні частини та інші матеріальні ресурси, амортизаційні відрахування основних засобів виробничого призначення, інші прямі та загальновиробничі витрати, що є порушенням вимог Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869.

За результатами проведеного планового заходу державного нагляду (контролю) Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області надано суб’єкту господарювання припис про виконання законних вимог щодо усунення порушень при формуванні тарифів, яким зобов’язано привести тарифи у відповідність до вимог діючого законодавства та подати їх на встановлення до органу місцевого самоврядування, а також за період з 01.01.2018 по 02.01.2019 повернути всім категоріям споживачів м. Боярка зайво нараховані кошти за надані послуги, шляхом здійснення перерахунку плати на суму понад 3 мільйони гривень.

У липні 2020 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області було здійснено позапланову перевірку комунального підприємства з питань виконання вимог вищезазначеного припису, якою встановлено, що комунальне підприємство здійснило розрахунки тарифів на теплову енергію, її виробництво і постачання та подало до виконавчого комітету Боярської міської ради для їх встановлення.

Також, комунальним підприємством повернуто споживачам зайво нараховану плату за надані послуги, шляхом здійснення перерахунку на суму у розмірі 3,2 млн. грн, а саме повернуто населенню – 2,9 млн. грн, бюджетним установам – 202,3 тис. грн, іншим споживачам – 79,9 тис. гривень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux