Запорізька область: фахівці Держпродспоживслужби продовжують проводити роз’яснювальну роботу на об’єктах нагляду
опубліковано 07 березня 2023 року о 15:58

На сьогоднішній день, в  умовах дії воєнного стану, коли  йде  міграція населення та з урахуванням оперативної обстановки, у м. Запоріжжі передбачено  функціонування штабів гуманітарної допомоги, місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, об’єктів захисту,  пунктів незламності.  На цих об’єктах    є  доступ до води питної та можливого гарячого  харчування, передбачено надання послуг з обігріву людей, тимчасового відпочинку, у тому числі для мам і дітей, доступу до мобільного зв’язку, інтернету та живлення електронних гаджетів і мобільних телефонів. Також продовжують  здійснювати свою діяльність  об’єкти торгівлі та з надання послуг населенню.

Водночас, звертаємо увагу, що в таких місцях, у випадку недотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, умов та правил зберігання продуктів харчування, існує ризик виникнення та розповсюдження інфекційних  захворювань,  харчових  отруєнь  серед  населення.

З метою недопущення виникнення та розповсюдження масових випадків інфекційних захворювань, гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, гострої респіраторної хвороби COVID-19 Головним  управлінням  Держпродспоживслужби  в  Запорізькій області проводиться  роз’яснювальна робота  на  об’єктах  нагляду.

Так, минулого місяця спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області здійснили візити до 144 об’єктів різних сфер діяльності у м.Запоріжжі.

Фахівці відомства провели бесіди з суб’єктами господарювання та їх працівниками стосовно профілактики  виникнення та розповсюдження  інфекційних захворювань, харчових отруєнь, ботулізму,  гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 тощо.

Окрему увагу акцентували на відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог законодавства.

Також під час  інформаційно - просвітницької роботи інспектори вручили пам’ятки щодо дотримання вимог чинного санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та відповіли на ряд запитань.

Нагадуємо,  що  згідно зі змінами, внесеними  Постановою  КМУ від 23 грудня 2022 р. № 1423   до постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину  та  запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби  COVID-19,  спричиненої  коронавірусом  SARS-CoV-2»  від  09 грудня 2020 р.  №1236,  на території України  продовжено  термін  дії   карантину  до  30  квітня  2023 р.

На період дії воєнного стану суб’єктам господарювання рекомендується дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19, спричиненої  коронавірусом  SARS-CoV-2».

На малюнку зображено фахівчиню Держпродспоживслужби в зоомагазині На малюнку зображено фахівчиню Держпродспоживслужби в в оптиці На малюнку зображено фахівчиню Держпродспоживслужби в магазині На малюнку зображено фахівчиню Держпродспоживслужби біля павільйону
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux