Спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели наради із керівниками загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів у 6 територіальних громадах Кременецького району. Під час нарад були розглянуті питання щодо особливостей організації харчування дітей у закладах освіти відповідно до вимог Постанови КМУ від 24 березня 2021 року №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку".
Вкотре керівникам закладів освіти надано роз'яснення щодо особливостей планування примірного чотиритижневого сезонного меню, ведення документації з організації харчування та дотримання режиму харчування. Особлива увага була приділена профілактиці харчових отруєнь в організованих дитячих колективах та забезпеченню дітей якісним харчуванням.
Присутніх проінформовано про підсумки моніторингових обстежень навчально-виховних закладів щодо дотримання санітарного законодавства на харчоблоках та про шляхи вирішення проблем з якими зіткнулися навчальні заклади під час функціонування в умовах воєнного стану, дотримання санітарно – гігієнічних вимог до особистої гігієни персоналу, в тому числі проходження обов’язкових медичних оглядів.