Фахівці у сфері безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби в Кіровоградській області протягом 2020 року провели 1 185 заходів державного нагляду (контролю) в сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів (162 планових та 1 023 позапланових).
Відповідно до результатів перевірок за порушення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» 15 суб’єктів господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на суму 388 103 тис. грн. Також суб’єкти господарювання отримали 477 приписів про необхідність усунути виявлені порушення законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.
Протягом минулого року фахівці перевірили 180 постачальників харчових продуктів у заклади освіти та відібрали 246 зразків продукції для здійснення лабораторних досліджень. У зв’язку з виявленими порушеннями, які становили загрозу для життя та/або здоров’я людини, Головним державним інспектором в Кіровоградській області прийнято 13 рішень про вилучення з обігу харчових продуктів.
Структурними підрозділами Головного управління видано 16 експлуатаційних дозволів операторам ринку з виробництва та/або зберігання харчових продуктів. Через виявлені невідповідності законодавству 11 операторам ринку відмовлено у видачі експлуатаційних дозволів та прийнято одне рішення про анулювання експлуатаційного дозволу оператору ринку з виробництва та/або зберігання харчових продуктів.
Відповідно до наказу Мінагрополітики від 10 лютого 2016 року №39 «Про затвердження Порядку ведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» за 2020 рік в Кіровоградській області проведено державну реєстрацію 3 413 потужностей, всього з початку проведення державної
реєстрації операторів ринку зареєстровано 12 834 потужностей.