За останній тиждень фахівці Держпродспоживслужби Івано-Франківщини здійснили 1019 моніторингових обстежень підконтрольних об’єктів
опубліковано 10 вересня 2020 року о 14:42

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на COVID-19 в країні та на Івано-Франківщині залишається надзвичайно напруженою, область другий тиждень поспіль живе в умовах «червоного» та «помаранчевого» рівнів епідемічної небезпеки.

Згідно останнього рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол № 28 від 03.09.2020 р.), з 07 вересня 2020 р. епідемічна карта Прикарпаття виглядає так:

- «червона» зона: міста Івано-Франківськ, Калуш та Коломия, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;

- «помаранчева» зона: міста Болехів, Бурштин та Яремче, Богородчанський, Верховинський, Галицький, Городенківський, Долинський, Калуський, Коломийський, Надвірнянський, Рогатинський, Рожнятівський, Снятинський та Тлумацький райони Івано-Франківської області,

У межах «червоного» та «помаранчевого» рівнів епідемічної небезпеки встановлені значні протиепідемічні обмеження, що визначені постановою КМУ від 22.07.2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

У цих непростих умовах фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області продовжують здійснювати контроль за дотриманням умов карантину та виконанням протиепідемічних обмежувальних заходів спільно з підрозділами Національної поліції.

Так, за період з 02.09.2020 по 08.09.2020 всього здійснено 1019 моніторингових обстежень, у тому числі:

  • - закладів громадського харчування - 402, виявлено 95 порушень (24%);
  • - закладів дошкільної освіти - 65, порушень не виявлено;
  • - закладів  загальної середньої освіти  - 54, виявлено 6 порушень (11%);
  • - об’єктів торгівлі продовольчими товарами - 282, виявлено 56 порушень (20%);
  • - об’єктів торгівлі непродовольчими товарами - 115, виявлено 22 порушення (19%);
  • - агропродовольчих ринків - 61, виявлено 18 порушень (30%);
  • - перукарень, салонів краси - 40, виявлено 3 порушення (8%).

У період 05-06.09.2020 р. фахівці Головного управлінням Держпродспоживслужби області провели моніторингові обстеження закладів громадського харчування, де могли проводитись масові заходи.

Усього обстежено 280 закладів громадського харчування (за участю представників органів виконавчої та місцевої влади – 45 (16%)):

- виявлено 69 порушень;

- складено 65 протоколів: у «червоній» епідемічній зоні – 24, у «помаранчевій» – 41; у тому числі спеціалістами Держпродспоживслужби – 62 протоколи, органами Національної поліції – 3;

- зафіксовано проведення 35 масових заходів (весіль, днів народжень), у тому числі в «червоній» епідемічній зоні – 10 (Косівський, Тисменицький райони, місто Івано-Франківськ), в «помаранчевій» – 25 (найбільше – в Рогатинському, Богородчанському та Верховинському районах).

Щоденний моніторинг підконтрольних об’єктів буде тривати постійно до закінчення карантину.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux