09.09.2020 року фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області разом з начальником Шишацького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби області Олегом Григорчуком і начальником обласної державної лікарні ветеринарної медицини Владиславом Кульбашним провели позаплановий захід державного контролю стосовно додержання оператором ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами на молокоприймальному пункті, який здійснює свою діяльність у смт Шишаки Полтавської області.
Під час перевірки фахівці Служби встановили, що на молокоприймальному пункті не дотримуються вимог чинного законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів при виробництві та обігу харчових продуктів, що є порушенням ч. 1,19 ст. 23, ст. 22, ч. 8 ст. 20, ч. 1,2 ст. 37, п.1,2,3,4,5 ч.1, ст. 41, п.1,2,3,4,5,6 ч.1, ч.2, ст. 42, п.1,2,3,4,5 ч.1, ст. 44, п.1,2,3, ч.1, ч. 2 ст. 45, п.1, ч.1, ст. 47, п.1,2, ч.1, ст. 48, п.1,2,3,4,5,9 ч.1, ст. 49, ч.1, ст. 21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР; ч. 4, ст. 40 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» № № 2042-VІІІ та може нести загрозу здоров’я людини.
На підставі пункту 3 частини четвертої статті 11, керуючись статтею 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», було ухвалене рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів на даному молокоприймальному пункті.
Усі порушення законодавства молокопереробним пунктом повинні бути усунені протягом 10 робочих днів з дня вручення рішення. У разі неусунення порушень у зазначений термін матеріали будуть передані до суду з позовом про зобов’язання оператора ринку тимчасово припинити виробництво та обіг харчових продуктів.