За 9 місяців цього року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області відібрали 18 зразків нехарчової продукції, 12 з них - забракували
опубліковано 06 жовтня 2021 року о 13:44

Протягом 9 місяців 2021 року фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області провело 49 перевірок характеристик продукції відповідно до Секторального плану державного ринкового нагляду на 2021 рік та 27 позапланових перевірок характеристик продукції за ланцюгом постачання згідно доручення Держпродспоживслужби.

За результатами проведених перевірок характеристик продукції встановлені порушення законодавства про державний ринковий нагляд у 67 суб’єктах господарювання, що становить 88% від кількості перевірених суб’єктів.

Крім цього, фахівці відділу провели 15 позапланових перевірок стану виконання суб’єктом господарювання рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, 7 суб’єктів господарювання виконали вимоги рішень у повному обсязі.

Протягом 9 місяців 2021 року спеціалісти винесли 186 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, а саме: 91 рішення щодо обмеження надання продукції на ринку до усунення формальної невідповідності, 30 рішень тимчасової заборони надання продукції на ринку, 30 рішень щодо обмеження надання продукції на ринку до приведення її у відповідність до встановлених вимог, 33 рішення щодо заборони надання продукції на ринку, 2 рішення про вилучення продукції з обігу, а також винесено 44 рішення про внесення змін до рішення та 109 рішень про скасування рішення.

За звітний період фахівці відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області відібрали 18 одиниць зразків продукції для проведення лабораторних досліджень на відповідність їх вимогам технічних регламентів та задекларованих виробниками показників (дитячі іграшки, електричне та електронне обладнання в т.ч. світильники), мийні засоби). Із 18 відібраних зразків продукції – 12 не відповідає встановленим вимогам, 4 зразка продукції – знаходяться на експертизі.

Протягом 9 місяців 2021 року на суб’єктів господарювання, які спільно із постачальниками, імпортером, виробником продукції не вжили усіх заходів, щоб привести продукцію у відповідність до встановлених вимог та які ввели в обіг продукцію, яка не відповідає встановленим вимогам фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області склали 9 протоколів за порушення вимог ст.44 ЗУ «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та винесли постанови на загальну суму 799 000 грн., з яких 357 000 грн. сплачено в добровільному порядку до держбюджету.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux