З початку карантину фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини здійснили майже 40000 перевірок щодо дотримання протиепідемічних заходів та вимог карантину
опубліковано 06 січня 2021 року о 15:30

З 1 січня 2021 року фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини разом з представниками Нацполіції здійснили 949 обстежень суб’єктів господарювання щодо дотримання протиепідемічних заходів та вимог карантину. Робота здійснювалася й протягом святкових та вихідних днів. У ході обстежень порушення було виявлено на 74 об’єктах (7,8%). Суб’єктам господарювання надали 74 попередження та пропозиції щодо усунення порушень, до того ж фахівці Держпродспоживслужби області склали 2 протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 44-3 КУПАП. У 23 випадках проінформовано органи місцевого самоврядування, у 13 випадках – Нацполіцію.

Усього з початку карантину (19 березня 2020 року) в області проведено 39 718 обстежень суб’єктів господарювання, серед них 1 279 - дошкільні навчальні заклади, 1 514 - загальноосвітні навчальні та інтернатні заклади, 482 - заклади охорони здоров'я, 36 443 – заклади торгівлі, харчування, надання послуг, АЗС, СТО, бібліотеки, вокзали, поштові відділення, спортивні комплекси, гуртожитки та інші об’єкти. Фахівці встановили недотримання протиепідемічних заходів при 6 427 обстеженнях (16,2%). За порушення карантину фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини надали суб’єктам господарювання 6 427 попереджень та пропозицій щодо усунення порушень, а також склали 300 протоколів про адміністративне правопорушення.

З 8 по 24 січня 2021 року включно на території України запроваджуються додаткові карантинні обмеження відповідно до постанови Кабміну від 09 грудня 2020 року №1236. Зазначений документ встановлює низку заборон, що стосуються прийому відвідувачів та здійснення господарської діяльності.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області продовжуватимуть здійснювати моніторингові обстеження закладів торгівлі, надання послуг тощо стосовно дотримання ними визначених протиепідемічних заходів та вимог в період посилення карантину. З цього приводу пройшла робоча онлайн-нарада першого заступника начальника обласного управління Андрія Багрія з територіальними підрозділами Держпродспоживслужби Кіровоградщини.

В обговоренні умов подальшої роботи взяли участь начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олена Черненко та начальник відділу правового забезпечення Олександр Сосонський. Фахівці зосередилися на актуальних питаннях при проведенні обстежень об’єктів на дотримання вимог постанов Кабміну та Головного державного санітарного лікаря України щодо протиепідемічних заходів, а також складанні протоколів про адміністративне правопорушення на суб’єктів господарювання та постанов на громадян при відсутності захисної маски або неправильному її використанні (непокриті ніс та рот) в громадському місці, за що передбачені штрафні санкції.

Нагадуємо, що додаткові обмеження вводяться з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 на території України та будуть тривати протягом 17 днів (з 8 по 24 січня включно).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux