За минулий рік фахівці Держпродспоживслужби Житомирської області здійснили 38000 позапланових перевірок на предмет дотримання карантинних обмежень
опубліковано 06 січня 2021 року о 14:37

Фахівці  Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області на виконання доручень  Прем’єр-міністра України, протокольних доручень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, постанов Головного державного санітарного лікаря України,   упродовж минулого року здійснили позапланові заходи державного нагляду за дотриманням суб'єктами господарювання протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Так, у минулому році  фахівці Держпродспоживслужби області здійснили 38000 позапланових (у т.ч.комісійних) перевірок на предмет дотримання карантинних обмежень та стану організації протиепідемічних заходів на підконтрольних об'єктах. Зокрема перевірками охоплено 11924 об'єкти продовольчої  та 6109 непродовольчої торгівлі, 2153 заклади громадського харчування, 1039 дошкільних навчальних та 1177 закладів загальної середньої освіти, здійснено 3491 перевірку агропродовольчих ринків.  Перевірено майже 10 тисяч об'єктів, серед яких аптеки, торгівельно-розважальні центри, спортивні заклади та об'єкти водозабезпечення. Також фахівці Держпродспоживслужби залучались до комісійних обстежень громадського транспорту: перевірками охоплено 2896 одиниць. Окрім того, в період з 14 по 30 листопада фахівці  Служби здійснили 1281 перевірку карантину вихідного дня, переважна більшість яких була проведена у нічний час.

   За результатами проведених перевірок порушення встановлено на 6417 об’єктах (17%),  що майже на кожному шостому об’єкті. Найбільший відсоток порушень протиепідемічного режиму було зафіксовано на об'єктах продовольчої торгівлі та у закладах громадського харчування, найпоширеніші з них: недотримання соціальної дистанції між відвідувачами, відсутність засобів індивідуального захисту у працюючого персоналу та порушення дезінфекційного режиму. Загалом до порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 1575 приписів (пропозицій), надіслано 3242 листи попереджувального характеру, складено 51  протокол за  ст.44-3 КУпАП та 2260 за ст..42 КУпАП, у 1142  випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 75 випадках поінформовано органи Національної поліції.

З метою вирішення нагальних питань у період карантину фахівці Держпродспоживслужби ініціювали та взяли участь у 861 засіданні постійних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з наданням відповідних дієвих пропозицій.

З метою запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, Держпродспоживслужба проводить широку інформаційну роботу серед населення.

Наразі загальнонаціональний карантин продовжено до 28 лютого 2021 року, тому робота Держпродспоживслужби у зазначеному напрямку продовжується.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux