Фахівці Камінь – Каширського районного управління ГУ Держпродспоживслужби Волині взяли участь в комісійних обстеженнях харчоблоків закладів загальної середньої та дошкільної освіти в частині контролю вимог санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності харчових продуктів.
Під час обстежень здійснюється оцінка страв щоденного меню учнів та дошкільнят, створення належних умов для дотримання гігієни дітьми та персоналом харчоблоків, проходження медичних оглядів, забезпечення столовим та кухонними посудом, холодильним та технологічним обладнанням, дотримання вимог при зберіганні харчових продуктів, наявності запасу мийних, дезінфекційних засобів, спецодягу та необхідного інвентаря.
Особливу увагу фахівці також приділяють вивченню супровідних документів харчової продукції та контролю за термінами її зберігання.
За результатами обстежень харчоблоків спеціалісти Держпродспоживслужби надають пропозиції керівникам шкіл та садочків, організаторам дитячого харчування по усуненню виявлених недоліків.