Держпродспоживслужба привітала учасників і гостей Міжнародного фестивалю ресторанних технологій та фуд-дизайну
опубліковано 03 листопада 2023 року о 12:25

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін взяв участь у церемонії відкриття VII Міжнародного фестивалю ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST-2023», який проходить на майданчиках Державного торговельно-економічного університету.

Метою фестивалю є розвиток професійних навичок і творчості кухарів та кулінарів (у першу чергу студентів), популяризація досягнень у галузі ресторанного господарства, втілення креативних ідей для розширення асортименту кулінарних страв і кондитерських виробів, демонстрація зразків високого кулінарного мистецтва і визначення найкращих кухарів, кондитерів й фуд-дизайнерів серед тих, хто ще навчається.

Учасників та гостей фестивалю привітав ректор Державного торговельно-економічного університету академік Анатолій Мазаракі, який підкреслив, що в Україні створені славетні традиції підготовки фахівців сфери ресторанного господарства та громадського харчування, нині розвивається новий напрям - фуд-дизайн, а викладацький колектив університету докладає максимальних зусиль для забезпечення якісної освіти.

Сергій Захарін від імені Держпродспоживслужби привітав організаторів, учасників та гостей Фестивалю і зазначив, що ця подія є інтелектуальним й творчим майданчиком, на якому представники відомих кулінарних шкіл демонструватимуть зразки високого кулінарного мистецтва, а відтак – створені всі умови, аби учасники показали можливості сучасних ресторанних технологій та прояви своїх різнобарвних талантів.

Під час спілкування з науково-педагогічними працівниками університету Сергій Захарін нагадав, що нещодавно Урядом України схвалено Стратегію реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, а також затверджено Операційний план заходів з реалізації Стратегії у 2023-2024 роках. Окрім того, закликав поширювати знання про реформу серед здобувачів освіти. За участі МОН, МОЗ, Держпродспоживслужби, Центру громадського здоров’я розпочала роботу платформа про здорове харчування у школах «Знаїмо», яка містить інформацію про ключові рішення, нормативно-правову базу, навчальні матеріали, підказки про реформу тощо.

«Проведення Фестивалю – це одна з форм практичної підготовки студентів, розробки та поширення новітніх технологій, залучення молоді до опанування сучасних навичок практичної діяльності. Це важлива подія у сфері підготовки відмінних фахівців у сфері ресторанних технологій та фуд-дизайну, оскільки експерти мають можливість поділитися своїм досвідом і знаннями щодо найефективніших практик та інноваційних підходів. Високе журі визначить найкращих, але кожен витвір кулінарного мистецтва є цікавим, адже він втілює в собі певні креативні ідеї і певні технології. Головне – вільний обмін цінними ідеями для розвитку ресторанних технологій та фуд-дизайну. Також ми обговорили проблематику розробки перспективних меню для шкільних їдалень в межах реформи шкільного харчування, цю роботу слід проводити з використанням цифрових технологій – зокрема, спеціальна програма може забезпечити необхідні економічні і технологічні розрахунки», - зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux