Вінниччина: протягом квітня фахівці Гайсинського районного управління обстежили 32 заклади дошкільної та загальної середньої освіти
опубліковано 29 квітня 2024 року о 14:48

З початком теплої пори року питання профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь виходить на перше місце. Особливої уваги в цей період потребують організовані дитячі колективи, тож з метою забезпечення якісного та безпечного харчування дітей в закладах освіти, на виконання розпорядження КМУ від 27.10.2023 р. №990-р "Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування до 2027 року" та протокольного рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Гайсинської районної військової адміністрації від 14.02.2024 р. №2 "Про запровадження додаткових заходів, направлених на профілактику харчових отруєнь та гострих кишкових захворювань при організації харчування в дитячих закладах освіти", фахівці Гайсинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області спільно з керівниками відділів освіти територіальних громад протягом квітня здійснили обстеження закладів освіти, розміщених на території Дашівської, Теплицької, Соболівської та Райгородської територіальних громад.

Загалом, за вказаний період, проведено обстеження 32 закладів дошкільної та загальної середньої освіти. Під час комісійних обстежень спеціалісти вивчили стан матеріально-технічного забезпечення харчоблоків, наявність необхідного холодового та технологічного обладнання, розробних столів та інвентарю, столового та кухонного посуду.

Одним із пріоритетних питань було вивчення стану впровадження системи НАССР у практичну роботу харчоблоків закладів освіти та виконання належним чином вимог постанови КМУ №305 від 24.03.2021 р. "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку", фахівці оцінили стан впровадження страв зі збірника Євена Клопотенка "Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку". Спеціалісти перевірили виконання норм харчування, надали рекомендації щодо правил ведення документації з організації харчування, провели роз'яснювальну роботу щодо складання перспективного меню на літній період та звернули увагу персоналу на продукти, які краще включити в раціон в літній оздоровчий період.

Під час обстеження не залишились поза увагою і питання роботи з постачальниками, важливості дотримання умов та термінів зберігання продуктів харчування, товарного сусідства, миття столового та кухонного посуду, поводження з відходами, дотримання правил особистої гігієни персоналом та прищеплення дітям звичок здорового харчування.

Керівники закладів дошкільної освіти отримали рекомендації щодо покращення матеріально-технічної бази дитячих установ та харчоблоків.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux