Відбувся круглий стіл на тему: «СТОП Фальсифікат». Масло солодковершкове II етап. Які проблеми насправді приховані?»
опубліковано 24 грудня 2020 року о 15:39

Сьогодні, 24 грудня, відбувся круглий стіл на тему: «СТОП Фальсифікат». Масло солодковершкове II етап. Які проблеми насправді приховані?»

У заході взяли участь заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький,  Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька та її заступниця Ольга Шевченко, Начальник Управління розслідувань недобросовісної конкуренції Антимонопольного комітету України Людмила Шурховецька , Голова Громадської ради при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Віталій Башинський, Голова наглядової ради Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський, радник президента Торгово-промислової палати України Ольга Трофімцева та Голова ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів Владислава Миронова.

На початку заходу були представлені результати дослідження якості та безпечності солодковершкового масла, яке здійснювали представники ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів».

Також були проговорені результати першого етапу та необхідність другого етапу в рамках даної ініціативи.

Владислава Магалецька під час свого виступу відмітила, що фахівці Держпродспоживслужби за минулий рік провели понад 19 000 перевірок. Відтак, майже 90% випадків фальсифікату стосувалися саме солодковершкового масла.

Водночас, були підняті такі питання: «Чи є провина виробника у фальсифікації?» та

«Як вирішити проблему, щоб не допустити виробництво та реалізацію фальсифікованої продукції?».

Владислава Магалецька нагадала, що на жаль, не завжди продукція відповідає тому, що зазначено на етикетці і не варто вестись на «гарну упаковку». 

«Ми - це те, що ми їмо. Якщо ви бачите гарну етикетку, але ціна підозріло низька, переконайтеся у безпечності цього продукту, перевірте маркування та інформацію про товар. Не ризикуйте своїм здоров’ям та здоров’ям своїх близьких», - зауважила Голова Держпродспоживслужби. - «А якщо у вас виникають підозри щодо якості та безпечності такого товару, то обов’язково зверніться до Головного управління Держпродспоживслужби за місцем вашого проживання або до Головного управління Держпродспоживслужби вашої області».

Окрему увагу приділили питанням, що стосуються законодавства, в особливості відсутності в Українському законодавстві окремого визначення поняття  «фальсифікат».

На завершення зустрічі сторони домовились про посилення комунікації та поглиблення співпраці між Мінекономрозвитку, Держпродспоживслужбою, Антимонопольним комітетом України та громадськістю у даному питанні.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux