Від серця до серця: трагедія на Каховській ГЕС не залишила жодне серце байдужим - Об'єднання ветеринарної медицини в м. Києві
опубліковано 29 червня 2023 року о 12:17

Ранок 6 червня 2023 року - у всіх на вустах звучить страшна новина про підрив греблі Каховської ГЕС. Жах, стурбованість за наших співгромадян в постраждалих регіонах та жага допомоги постраждалим – емоції, які були присутні того дня в серці кожного українця.

Не залишились осторонь і фахівці Об'єднання ветеринарної медицини в м. Києві.

«У війні з ворогом ми повинні бути єдиними та надавати підтримку один одному, допомагати всім, у тому числі і тим, хто не вміє розмовляти – хвостатим та пернатим друзям. Коли наш колектив почув новини про катастрофу на Каховській ГЕС, то першочергово ми зібрали їжу, корм та ліки і, звичайно, запропонували допомогу колегам з постраждалих регіонів в лікуванні тварин. Так, о 4 ранку до нас привезли тварин з Херсонської області, які були травмовані та знесилені. Ми ніколи не бачили стільки болі та журби в очах хвостатиків», - розповідає лікар ветеринарної медицини Марія Хохлова.

Фахівці негайно почали огляд тварин, що були зневоднені та налякані. Однією із історій, яку не можуть забути лікарі ветеринарної медицини Об'єднання ветеринарної медицини в м. Києві - це історія про собаку Рижулю, яку пізніше рятівники перейменували на Барабулю.

«Барабуля приїхала до нас в критичному стані. Чи бачили Ви колись близько 500 кліщів на одній тварині? Думаю, що ні. Ми пропустимо про супутні захворювання, які можуть бути летальними та переносяться іксодовими кліщами. Складно уявити, щоб могло бути з цією цяцею, якщо вона не приїхала би до нас вчасно!» - зазначає лікар Максим Трухан.

Ще одна незабутня історія це про знесиленого і наляканого собаку на прізвиського Білий, якого витягли з води. Він був прикутий до своєї будки під час затоплення і тільки мордочка залишилася на поверхні. Його врятували та привезли до Об'єднання ветеринарної медицини в м. Києві.

«Песик з характером, підхід до якого треба ще знайти, тому обстеження проводили із обережністю, щоб заспокоїти його. Кліщі, зневоднення, переохолодження і це тільки маленька частина того, що ми побачили», - повідомляє лікар ветеринарної медицини Олександр Кондратюк.

Є ще багато неймовірних історій про тварин, в яких зустрінеш більше людяності. Так, кішка Мія захищала своїх маленьких кошенят. Їх знайшли у підвалі, всі сиділи в коробці, вода прибувала.... Лікарі ветеринарної медицини виявили у мами-кішки сліди від ударів біля ока, через що утворився абсцес.

«Ми врятували всіх: кішку Мію, її око, її кошенят — кумедних маленьких бешкетників, котрі прагнуть завжди бути у центрі уваги» - розповідає лікар Марія.

Зараз всі тварини знаходяться в Об'єднанні ветеринарної медицини в м. Києві, проходять курс лікування та реабілітації, а також працюють з зоопсихологом.

Фахівці шукають для них нових надійних власників, адже всі тварини прагнуть знайти свою родину, де будуть потрібні та зможуть дарувати усмішку на обличчі.

На фотографії зображена кішка Мія На фотографії зображено песика Білий На фотографії зображений один із кумедних маленьких бешкетників, кошенят Мії На фотографії зображений один із кумедних маленьких бешкетників, кошенят Мії На фотографії зображений один із кумедних маленьких бешкетників, кошенят Мії На фотографії зображено собачку Барабулю На фотографії зображено собачку Барабулю і процес її лікування На фотографії зображено фахівця Об'єднання ветеринарної медицини в м. Києві з кішкою Мією
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux