Ветеринарна служба столиці розвиває лікувальні та діагностичні можливості ветеринарних лікарень
опубліковано 15 лютого 2024 року о 15:13

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін та начальник Управління діловодства та архівного зберігання Тетяна Осадча відвідали Об’єднання ветеринарної медицині в м. Києві, а також Державну міську лікарню дрібних тварин.

Представники Держпродспоживслужби ознайомилися із станом організації основних управлінських процесів.

Під час робочої зустрічі піднімалися питання подальшого розвитку парку ветеринарного та лабораторного обладнання, зміцнення позитивного іміджу державних ветеринарних лікарень, а також впровадження сучасних технологій електронного документообігу.

Начальник Об’єднання ветеринарної медицині в м. Києві Геннадій Савчук повідомив, що ветеринарна служба столиці сумлінно виконує покладені на неї завдання, ветеринарно-санітарний стан контрольований. В місті працює вісім ветеринарних лікарень, у тому числі тиждень назад відкрито нову лікарню – у Шевченківському районі столиці. Окремі лікарні ветеринарної медицини оснащені сучасним обладнанням, деякі потребують модернізації. Щоденно в середньому проводиться 10-20 операцій. Постійно проводяться заходи з вакцинації домашніх тварин. Нещодавно фахівцями відділу протиепізоотичної та профілактичної роботи з інфекційних та незаразних хвороб тварин було проведено планове щеплення 19 коней.

У січні Північне міжрегіональне головне управління спільно з Об'єднанням ветеринарної медицини в м. Києві відкрили додатковий відділ прикордонного інспекційного контролю, який дозволив суттєво покращити обслуговування заявників (у тому числі жителів міста Києва), яким потрібно оформити необхідні документи для перетину кордону з тваринами або продуктами харчування.

«Державні ветеринарні лікарні мають свою нішу на ринку ветеринарних послуг. Наші лікарі готові надати висококваліфіковану допомогу, використовуючи сучасне обладнання – рентген-устаткування, апарати УЗД-діагностики, лабораторні аналізатори, бокси для інтенсивної терапії важкохворих тварин тощо. Щоправда, окремі лікарні потребують модернізації, в першу чергу – в частині посилення оснащення сучасним арсеналом ветеринарного та діагностичного обладнання. Наші фахівці, окрім традиційної лікувальної роботи, здійснюють також додаткові заходи, визначені законодавством, зокрема в частині вакцинації домашніх тварин, а також профілактики хвороб, які є спільними для людини і тварини», - зазначив Сергій Захарін.  

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux