Ветеринарна служба Київської області модернізує механізми надання ветеринарних послуг
опубліковано 11 березня 2024 року о 13:45

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін та начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Микола Сонько відвідали Центральну випробувальну державну лабораторію Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві (м. Вишневе) та Бучанську районну державну лікарню ветеринарної медицини (м. Вишневе).

Під час робочої зустрічі піднімалися питання подальшого розвитку парку лабораторного та ветеринарного обладнання державних лікарень ветеринарної медицини, а також впровадження сучасних технологій надання відповідних послуг. Окрім того, обговорювалася проблематика готовності установ до впровадження кращих практик організації лабораторної роботи, які грунтуються на досвіді країн ЄС, а також подальшої цифровізації лабораторій та лікарень.

Директор Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві Олександр Малімон розказав про фінансові результати господарської діяльності, а також можливі резерви подальшого підвищення ефективності роботи лабораторії. Зазначив, що нині за підтримки міжнародних партнерів впроваджується проєкт, завдяки якому буде розширено перелік послуг у сфері лабораторної діагностики.

Начальник Бучанської районної державної лікарні ветеринарної медицини Вадим Давиденко повідомив, що епізоотична ситуація контрольована. Лікарня оснащена сучасним обладнанням, у тому числі апаратом ультразвукової діагностики. Нині здійснюється підготовка до облаштування сучасного рентген-кабінету. Постійно проводяться заходи з вакцинації домашніх тварин.

«Державні лабораторії та державні лікарні ветеринарної медицини мають свою нішу на ринку діагностичних, лабораторних та ветеринарних послуг. Наші лікарі готові надати висококваліфіковану допомогу, використовуючи сучасне обладнання. Приємно відзначити, що ветеринарна служба Київської області вживає ефективні заходи, спрямовані на модернізацію механізмів надання ветеринарних послуг. Наші фахівці, окрім традиційної лікувальної роботи, здійснюють також додаткові заходи, визначені законодавством, зокрема в частині вакцинації домашніх тварин, а також профілактики хвороб, які є спільними для людини і тварини. На черзі – впровадження кращих практик організації лабораторної роботи, які грунтуються на досвіді країн ЄС. Окрім того, здійснюємо серйозні кроки для подальшої цифровізації лабораторій та лікарень», - зазначив Сергій Захарін.  

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux