У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області пройшло спеціалізоване об’єктове тренування з питань пожежної безпеки
опубліковано 11 березня 2024 року о 11:09

Відповідно до Плану-графіка проведення практичної підготовки осіб керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту на підприємствах, установах та організаціях, з метою запобігання пожежам, забезпечення безпеки людей, зниження можливих майнових втрат та підвищення знань з питань пожежної безпеки працівників у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області було організовано та проведено спеціалізоване об’єктове тренування на тему «Дії персоналу та керівництва в разі виникнення пожежі».

Як зазначив у вступному слові начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен, «забезпечення належного рівня безпеки працівників, запобігання пожежам та надзвичайним ситуаціям і своєчасне реагування на них – одне з основних завдань служби».

Тренування проводилось під керівництвом відповідальної особи з цивільного захисту. Методичний супровід заходу здійснював майстер виробничого навчання Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області.

У межах навчання ознайомлено з нормативною базою, розглянуто обов’язки працівників та керівників формувань цивільного захисту в установі. Розглядалися питання дотримання правил та рекомендацій щодо заходів з пожежної безпеки, можливі небезпеки, типові порушення вимог пожежної безпеки, які мають місце при роботі, основні пожежні ризики загрози життю та здоров’ю людей у надзвичайних ситуаціях та порядок дій у разі її виникнення.

Учасникам тренінгу продемонстрували роботу вогнегасників, розповіли про принципи їх дії та особливості будови вуглекислотного і порошкового вогнегасника. Пояснили, як за допомогою цих первинних засобів пожежогасіння можна ліквідувати загорання.

Під час проведення практичної частини були відпрацьовані питання порядку дій у разі пожежі, практичні навички з евакуації постраждалого, з гасіння джерела займання за допомогою вогнегасників. Учасники при відпрацюванні учбових питань діяли впевнено та злагоджено.

Знання та вміння правильно використовувати первинні засоби пожежогасіння у разі виникнення надзвичайної події, допоможе зберегти не лише майно, а й життя працівників.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux